Zonnegascombi in combinatie met houtbrander ???? | Ecobouwers.be

U bent hier

Zonnegascombi in combinatie met houtbrander ????

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van danny-16
25/01/2007 - 07:49

Ben vollop bezig met de installatie van een zonnegascombi ATAG Q25 condensatieketel (250l boiler)met 5,5m2 zonnepanelen die gebruikt wordt voor een totale vloerverwarming van 200m2.

Tijdens de zomer zullen de zonnepanelen dienst doen om het water mee te verwarmen voor sanitair, en de vloerverwarming.Had nu graag geweten of iemand al op het idee is gekomen om het circuit van de zonnepanelen te splitsen in een zomer en winterstand, en waarbij tijdens de winter eventueel een houtbrandertje zou gebruikt kunnen worden om het water mee op te warmen.Dit moet toch perfect mogelijk zijn.
Hierdoor zou je niet enkel tijdens de zomer kunnen besparen, maar ook tijdens koude winterdagen.
Heeft hier iemand ervaring mee ????.

Bestaan er kleine houtbranders die je hiervoor zou kunnen aanschaffen ???.

3 Reacties

Reacties

afbeelding van hans-26
25/01/2007 - 20:01

Danny,

Zeker bestaan er betaalare toestellen hiervoor.
Kijk eens op www.lowenergyproducts.be. Juist wat u zoek wordt hier gemaakt. Maar 5.5 m2 voor vloerverwarming daar mag j niet teveel van verwachten, normaal is dit 10 m2 tot 15 m2 voor zo een oppervlakte mar het kan een ruggesteuntje zijn.

afbeelding van guido-13
25/01/2007 - 21:59

reken maar zeker dat dit maar een heel klein steuntje is met een buffervat van 250 l en 5,5 m² panelen, wij hebben 16,5 m² en dit is enkel rendabel als een dag zoals vandaag wel met een buffervat van 1000 l, halen juist 30°.

afbeelding van Chicken power
28/01/2007 - 04:20

Hans "Valcke"

"Kijk eens op www.lowenergyproducts.be"

Het is na de chemischafval olieketels nogal een hele winkel van jezelf geworden!

Groet, Cp

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.