zonneboiler+vloerverw.+warmtepompboiler | Ecobouwers.be

U bent hier

zonneboiler+vloerverw.+warmtepompboiler

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van vincent-5
28/04/2008 - 17:13

hallo

Graag zou ik volgende combinatie willen installeren in mijn nieuwbouwwoning. Het is nogal een investering alles samen en ik vroeg mij af of hier iemand er meer ervaring mee heeft. Voor en nadelen, kosten/baten, .,......

vacuum-zonneboiler van Rivusol met een buffervat van 300-500 liter in combinatie met een verluchtingssysteem Nilan VP18 warmtepompboiler( eventueel met spiraal voor naverwarming).
Dit alles samen op vloerverwarming en sanitair water aangesloten.

Hoe kan ik best naverwarmen in de winter met de spiraal of met gas. Voor sanitair zal dit wel volstaan maar voor de verwarming twijfel ik of het niet interessant zou zijn om een houtkachel bij te plaatsen om in de winter ook niet te veel op gas of electriciteit bij te verwarmen.

Als laatste; is schaduw zo nefast voor een zonneboiler als voor fotovoltaische panelen?

iemand ervaring mee? laat maar komen die kritiek, suggesties en argumenten...

Alvast bedankt!!!

groeten

v

4 Reacties

Reacties

afbeelding van ah
28/04/2008 - 19:10

De nilan zal net aan je warmwater kunnen verzorgen, verwarmen zul je er zeker niet mee; de spiraal zou dus je enige hoofdverwarming zijn, dat wordt een hele dure winter.

Kortom, je zult dan toch een cv ketel nodig hebben. In plaats van de warmtepompboiler kun je beter voor het zelfde geld een wtw installatie nemen, die levert een veel hoger energetisch rendement (energiefactor 10 ipv 3...).

Zonneboiler is niet gevoelig voor schaduw (anders dan natuurlijk het weggenomen zonlcht plaatselijk, het rendement io het wel beschenen deel blijft gehandhaafd)

Mvg Arnold

afbeelding van walter-13
28/04/2008 - 20:35

Vincent,

hoe groot zijn je warmteverliezen?

Walter

afbeelding van Rudy Martens
28/04/2008 - 21:52

Vincent:
Om iets over te houden van je warmte uit de zonnepanelen is je muur en dakisolatie véél te weinig.
In rotswol of glaswol ga je in je muur best naar 30 cm in het dak tussen de 40 en 45 cm.
Of je de huidige dikte rotswol vervangen door resol? Dan heb je zowieso ongeveer de helft minder warmteverlies.

afbeelding van alexander-5
29/04/2008 - 20:52

Volgens mij kan je beter je huis goed insoleren, alles op elektriciteit voorzien en binnen 5jaar (als je onder het 6%btw tarief valt) een goede, grote fotovoltaische installatie zetten ipv allerlei systemen met water enzo te voorzien.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.