(zonneboiler) leveranciers | Ecobouwers.be

U bent hier

(zonneboiler) leveranciers

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van soapwater
09/09/2012 - 11:16

Sinds een tijdje is mijn DIY zonneboilersysteem operationeel (zie: http://zonstraal.forumup.be/viewtopic.php?t=15097&start=30&postdays=0&po...) voor meer info en foto's.
Nu heb ik vastgesteld dat de boiler lekt. Ik had deze destijds gekregen omdat hij lek was en laten lassen. Nu blijkt hij op een andere plaats te lekken en denk ik dat er toch sprake is van een fabricatiefout.
Ik denk dat ik het ding ga vervangen en ben op zoek naar een goede vervanger.
Iemand tips / adressen? Ik heb dus alleen de boiler nodig, plaatsen doe ik zelf (zoals ik deed met al de rest van het materiaal).
Maar blijkbaar is het niet zo evident om in tijden van "zonneboilerhype" een losse boiler aan te schaffen. Hele systemen, geen probleem maar een losse boiler vind ik niet.

Nu heb ik een inox exemplaar, dubbele spiraal van +/- 300 liter.

Kan iemand me hiermee helpen?
Momenteel is het een beperkt lek, maar als het erger wordt, moeten we koud douchen :-)

4 Reacties

Reacties

afbeelding van KDVR
09/09/2012 - 19:45

Ik denk wel dat je op het net vooral in Duitsland  aan een lege boiler kan geraken, bekijk anders eens solarbayer als mogelijkheid maar er zijn er ongetwijfeld nog

afbeelding van Lacroix
09/09/2012 - 21:41

Dit snap ik niet. Het kan toch echt niet moeilijk zijn om een solarboiler te bestellen. Ik ben er zeker van dat als je naar een fatsoenlijke 'groothandel' gaat, dat de boiler voor de week om is bij je thuis staat. Eventueel als je een account kunt aanmaken bij OEG, of bij Loebbeshop. Maar ook iedere installateur uit de straat gaat bij zijn reguliere leverancier zonder probleem een boiler kunnen bestellen. Daar ben ik zeker van.

Als het een inox boiler is kan je het lek ook met zilver solderen. Veel eenvoudiger dan lassen.

bij www.solarbayer.de  in Duitsland kan je die aan een zeer goei prijs/kwaliteit krijgen. Veel complete solarsystemen in Duitsland (zoals Vacano GmbH) hebben hun boilervat in het pakket; dat zegt genoeg. En ze leveren over heel europa via een transportbedrijf. Dus als doehetzelver  werkt rechtstreeks bestellen zonder tussenpersoon wel het handigst. 
Vanaf 500Liter hebben die zelfs temperatuurgelaagde vaten; wat handig is om de zonnige dagen in tussenseizoen en winter extra uit te melken...
zonnige (!) groetjes

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.