zonneboiler installeren in bestaande c.v. installatir | Ecobouwers.be

U bent hier

zonneboiler installeren in bestaande c.v. installatir

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van spinty
24/01/2015 - 14:49

In mijn c.v installatie bestaande uit een houtvergasser met 2500l buffer, condensatieketel en boiler wil ik een zonneboiler plaatsen om in de zomer niet te moeten stoken.
Mijn condensatieketel heeft al 4 jaar niet meer gebrand (alleen even testen ) omdat ik het makkelijk kan bijhouden met hout.
In de zomer stookte ik een keer om de 3 a 4 dagen mijn buffer “vol “ en verwarmde daarmee de boiler.
De bedoeling is om zo veel mogelijk zelf aan te sluiten, maar buiten de “standaard” aansluitingen vind ik niets op internet.
Kan er iemand met mij meedenken?
Mat

3 Reacties

Reacties

afbeelding van Hans Delannoye
24/01/2015 - 20:06

zonder meer informatie?  nee.  het minste om een zinng antwoord te kunnen geven is een hydraulisch schema, van de installatie met de bestaande en eventueel vrije aansluitingen. 

afbeelding van spinty
25/01/2015 - 15:18

Beste,

Wilt U de vragen volgen via het zonnestraalforum.

Bedankt

 

Mat

 

te weinig info over verbruik van warm water per dag (is functie van gezinsgrootte en hun gewoontes) om het aantal m² zonnecollectoren te berekenen.
ook zeg je niet of je buffervat al dan niet uitgerust is met een spiraal, en hoe je huidige warmwater afgetapt wordt van het buffervat (via een spiraal? , via een zgn.friswaterstation?)
Als er geen verarmingsspiraal in je buffervat zit: 1 van de oplossingen zou bvb kunnen zijn een warmtewisselaar tussen je zonncollector aanvoer-afvoerleidingen en je buffervat-aanvoer+retour
.
Als je buiten de standaardaansluitingen iets wil vinden op internet, moet je wel op zonneboiler voor verwarming zoeken: dan vindt je complexere installaties.

Ik had heel veel aan het "hydraulikschema-boek" op de site van www.solarbayer.de, het liet me toe van eenvoudig naar complex te gaan en je vindt er schema's voor meerdere buffers, voor andere type buffers, voor combinatie van houtvergasser en gasketel en zonneboiler, voor uitbreiding van bestaande buffer met zonneboilerbuffer...
 

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.