zonneboiler in combinatie met doorstroomtoestel | Ecobouwers.be

U bent hier

zonneboiler in combinatie met doorstroomtoestel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van De Leeuw
21/08/2007 - 22:08

Ik beschik momenteel over een boiler van 150 liter voor de productie van warm water op nachttarief electriciteit. Voor ons gezin is dit een beetje te weinig...

Gezien de warmwaterproductie via een boiler nogal duur is ( ik reken op 300 opwarmbeurten aan 10 kwh aan 9,75 eurocent per kwh = ong. 300 EURO per jaar) wens ik de volgende configuratie te overwegen:

een zonneboiler van ong. 200 liter aan te sluiten op een doorstroomtoestel (zorgt voor naverwarming indien nodig) op aardgas.

Is dit een zinvolle keuze? Zo ja, want is hiervan volgens jullie de jaarlijkse totale kostprijs van zo'n combinatie. Hoeveel aan energiekost per jaar kan ik sparen?

1 Reactie

Reacties

afbeelding van fred-4
23/08/2007 - 16:51

Beste,

De winsten die je uit zo'n systeem kan halen zijn afhankelijk van een aantal zaken: woonplaats - samenstelling van het gezin....
Daarenboven is het niet altijd besparend als je met een zonneboiler gaat werken.
Een wilde gok van mij, ik denk dat je met een doorstromer op gas als heel ver gaat komen. ( je bent niet meer afhankelijk van dag-nacht en je kan zoveel water gebruiken als nodig en je verwarmt geen water dat je niet nodig hebt.)
Je kan dit makkelijk uitrekenen op:
http://www.energiesparen.be/energiewinst/zonneboiler.php

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.