ZonneBoiler | Ecobouwers.be

U bent hier

ZonneBoiler

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Liberate
17/01/2013 - 16:04

Hallo , ik zit momenteel met een (klein) probleem. Mijn huidige elektrishe waterboiler (80L) verbruikt enorm veel en is veel te weinig.Nu wil ik een zonneboiler plaatsen maar door de afmetingen van de zonneboiler (60cm diamter) kan ik deze niet plaatsen op zolder in de plaats van mijn elektrishe boiler.Dit omdat het zoldergat maar maximum 53 cm is. Nu heb ik hier ergens op het forum gelezen dat er zonneboilers zijn die ze ter plaatse inelkaar zetten.Speciale afmetingen enzo. Klopt dit ? Ik kan de zonneboiler ook nergens anders plaatsen. We hebben alles overwogen en we hebben geen oplossing. Ik dacht dan misschien aan zonne panelen te plaatsen maar daar kan je geen zonneboiler op aansluiten.
Iemand een oplossing venetueel voor mijn probleem?

Alvast bedankt

10 Reacties

Reacties

afbeelding van brother paul
17/01/2013 - 18:30

Hangt dat gewoon in de badkamertegen de plafond aan de muur ? En nee ik heb nog nooit zo'n boiler gezien 

afbeelding van Liberate
17/01/2013 - 23:45

Nee de elektrishe boiler hangt momenteel tegen de binnenkant van een buitenmuur op zolder. Zwaartekracht doet de rest.

De badkamer zelf is zeer klein. De breedte is ongeveer hetzelfde al de breedte van een bad en de lengte komt ongeveer neer op 3 meter denk ik.

afbeelding van brother paul
18/01/2013 - 08:30

Nu het goedkoopste en simpelste is een gasdoorstromer of een combinatiegasketel voor 1500euro is uw probleem opgelost en de rest is koppelen van buizen. Je vervangt uw ketel door een condensatiegasketel en klaar is kees.

in elk geval uw zolder is boven badkamer veronderstel ik,, isoleer dan dik uw zolderdak daarrond, een kwestie ven uw verliezen wat te beperken. Ideaal hang je die boiler in de te verwarmen ruimte zodat het verlies uw huis opwarmt Anders moet je eens kijken voor te verbouwen hé, want zo'n klein badkamerke, daar is de vrouw toch niet gelukkig mee ?

Anderzijds warm water heb je nodig in badkamer en in de keuken en in de douche, je hangt die boiler best tussen de drie..

Anderzijds je kunt uw verbruik ook meer delen door drie door gewoon een 'warmtepompboiler' te kopen/ Het toestel is gewoon een frigo die de lucht afkoelt en de warmte dumpt in uw boilervat. In feite zuig je dus binnenlucht aan, en blaas je de koude lucht naar buiten. Voordeel van zo'n boiler is dus dat hij zorgt voor een soort ventilatie en uw warmte in de lucht recycleert. In feite is de warmte in de lente zomer herfst gratis, en is de warmte in de winter gewoon uw gestookte warmte.

 

afbeelding van Liberate
18/01/2013 - 13:25

Allereerst wil ik toch bedankten dat er aandacht word besteed aan m'n probleem , echt wel super.

Nu een gasdoorstromer is geen optie want heb geen gasaansluiting hier in de straat. Ik heb wat opzoekwerk gedaan in verband met die warmtepomp boiler en die is ook aan de grote kant. Kan deze dus niet kwijt. Wat ik nodig heb eigenlijk is een grote boiler van 270 Liter met een diameter van 50cm. Dan is m'n probleem opgelost zou ik zeggen.

De badkamer is idd klein maar kan deze niet uitbreiden. Is een huisje van jaren 60 en staat een bad en een lavabo in. (bad ingericht als douche ook) . Het is dus aanpassen maar als je weet dat ik bijna 200 euro geef per maand aan elektriciteit dan moet je toch dingen ondernemen. Heb overal al LED spotjes gehangen en de boiler staat op een timer ingesteld maar steeds te weinig water. Veel sluimerverbuik is er niet dus de boiler is de grote boosdoener.

Heb ook telefoon gekregen van een firma die me een offerte gaven om een zonneboiler en deze te plaatsen via het dak. Nu toen ik dat zei werd dus m'n vrouw een beetje gek .. dit is dus een laatste optie die ik eventueel overweeg.

Het warm water gebruiken we alleen voor de badkamer. In de keuken staat een klein boilerke die sporadish water opwarmt voor kleinde dingen af te wassen. We zetten ook alles op na 22u omdat we nacht tarief hebben.

Dus ik zal verder zoeken achter een polossing ....

Toch dikke merci voor de reacties.!!! TOP

afbeelding van brother paul
18/01/2013 - 15:14

uw vrouw moet niet zot worden, die moet content zijn dat ge zorgt dat ze meer kleedjes kan kopen. ;-)

hmm... zo'n luchtwarmtepomp van 150liter is maar 150liter ?

http://www.bespaarwereld.nl/Lucht-warmtepomp-boiler-150-liter

en boilers en zonneboilers en warmtepompboilers er is keus genoeg 

http://www.energie-techniek.com/Zonneboilers

http://www.bespaarwereld.nl/Lucht-warmtepomp-boiler-150-liter

 

 

Geen gas, hoe verwarm je dan ? Mazout heb je ook combinatieketels op mazout...

En een houtstoof kun je ook een warmtewisselaar in de kachel leggen

http://www.kamna.nl/warmtewisselaar.php

of op de shcoorsteen

http://www.sanitairwebshop.be/nl/product/hydrex-180-bypass-7-kw-/

 

dan verbind je die met een boiler met warmtewisselaar dus zelfs daar kun je het oplossen... (met een beetje zot kapwerk inderdaad)

 

 

 

afbeelding van rikdevreese
18/01/2013 - 16:30

Op http://www.motherearthnews.com/do-it-yourself/solar-water-heater-zm0z12fmzphe.aspx beschrijft iemand hoe hij zelf een tank gemaakt heeft uit hout, multiplex, PIR-platen en EPDM-folie.

"The tank I built for this solar water heater system holds 164 gallons of water. The plywood is framed with a carefully designed 2-by-4 frame that resists the water loads. This type of tank was developed back in the 1980s, and it has established a track record for long life and low maintenance. The EPDM liner is likely to last 15 years (some may last as long as 30 years), after which the liner can be replaced relatively easily without replacing the entire tank.

After the tank box has been built, the inside is lined with 2-inch polyisocyanurate rigid foam board insulation, and then the single piece of EPDM rubber lining is installed. This is topped off by an insulated lid also lined with EPDM. All the plumbing connections to the tank are at the top of the tank, so no lining penetrations below the waterline are required. I added a second layer of insulation to the outside of the tank to further reduce heat loss."

Foto's: hier en hier

afbeelding van Liberate
18/01/2013 - 17:55

@ brother Paul , Wij verwarmen alleen de living met een Pelletkachel en boven staat er ook ééntje voor de overloop.

Ik heb de sites uitvoerig bestudeerd en moet zeggen dat er nergens afmetingen staan , maar heb ze wel gemaild daarvoor.

En zo op de foto te zien zijn deze toch serieus groot. Dacht dan eerst aan een elektrishe doorstromer..... maar daar heb je drijfkracht voor nodig (heb ik wwel denk ik) maar moment dat je dan de kraan open zet gaat me dit flink wat geld kosten.....Of ben ik verkeerd?

 

@rikdevreese , Ik ga echt niet m'n eigen boiler bouwen  , laat staan dat ie correct qua veiligheid moet zijn enzo. Dus dat is ook geen optie.  Misschien zonnepanelen die ik dan kan aansluiten op een elektrishe doorstromer misschien???

 

afbeelding van brother paul
18/01/2013 - 18:29

150liter en 10cm isolatie, dat is toch wel echt geen mirakel hoor, dat heeft zijn volume nodig...

http://www.verwarmingswinkel.nl/c/77/Daalderop-150-lter-boiler

150l = 130 * 50 * 50 

zonneboier

http://www.zonneboiler-huis.nl/boilers-zonneboiler/boiler-150-liter-deta...

http://www.zonneboiler-huis.nl/images/PDF/Boiler%20maten..pdf  (al de maten)

150l = 100 * 55 * 55   580euro (goedkoop die ollanders)

Doorstromer zonder boiler, vergeet dat, je wil kunnen douchen op zonnenenergie dus je moet een buffervat hebben. 

 

Trouwens, het probleem is eerder naargelang het aantal panelen moet je opletten dat uw boiler niet chauffeert (ontploft) en dat uw collectoren niet vastlopen (en ontploffen)  Stel dat je 4 panelen legt op een vatje van 150liter, heb je veel kans dat je deze zomer daar eventjes piekt naar 150 en dan een meltdown beleeft van uw kokende panelen en uw vatje zodanig onder druk zet dat het onploft. Het is dus eerder de kunst van alles in balans te houden. Dus sowieso heb je een groot buffervat nodig voor een paar panelen, reken maar op 300 liter

 

afbeelding van ruben-6
18/01/2013 - 18:42

Indien je plaats hebt op een platr dak zou je de Itho Daelderop Soliot 150 L kunnen laten plaatsen. Ik heb hiervoor onlangs prijs gezien volleig geïstalleerd met aftrek van premie 1580€. Terugverdientijd +/- 10 jaar. Dan heb je natuurlijk nog een ele doorstromer nodig om in de winter warm water aan te maken.

afbeelding van Liberate
19/01/2013 - 02:50

@brother Paul , Deze lijken allemaal elektrishe boilers die ook een en ander verstoken. Die afmetingen zien er idd beter uit .

Dan dacht ik eventueel aan die daalderop 150 Liter op nacht tarief.... maar 150 Liter verwarmen gaat mij ook heel wat centjes kosten.  Ik kan misschien die boiler linken aan zonneboilerpanelen? Anyway heb net met m'n buurman gesproken en daar hebben ze ook een grotere boiler gezet en het zoldergat groter gemaakt onder begeleiding van een stabiliteitsingenieur.Wist niet dat dit bestond.

 

@ ruben-6  Plat dak heb ik wel maar niet uitvoerbaar voor een daalderop Boiler.  De prijs is eigenlijk van weinig belang , verdien het toch terug na x-aantal jaren ... Maar ik ga me verdiepen in die stabiliteitsingenieur die me misschien kan helpen het zoldergat wat groter kan  maken.

 

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.