zonewerendglas | Ecobouwers.be

U bent hier

zonewerendglas

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van peter-102
15/01/2006 - 22:09

Wie weet waar ik
goed zonewerend glas kan kopen en liefst rechtstreeks van de fabrikant
het plaatsen doe ik zelf.

Ik was aan het denken glas met k 1.1 en grijs of blauw gecoat.

wie kan me helpen

7 Reacties

Reacties

afbeelding van sabbe-1
16/01/2006 - 20:44
me

Waarom zonnewerende beglazing? Zonnewerend betekent ook practisch geen zonnewinsten in de winter.

afbeelding van peter-102
16/01/2006 - 21:16

Da is de vraag ni hier krijg je soms antwoorden die niks me de vraag te maken hebben.
Ja zonwerend glas omdat mijn living 100% naar het zuiden gelegen is en anders veel te warm word en ik dan aerco moet platen. goe zo????

afbeelding van stefan-14
16/01/2006 - 21:57

Peter,

de reden is natuurlijk dat je deze vraag stelt op het energieforum, wij proberen energie te besparen door een goed ontwerp zodat oververhitting en airco niet moeten en de zon welkom is in de woonkamer, ...

Stefan

afbeelding van walter-12
16/01/2006 - 22:26

Peter,

je krijg hier antwoorden die niks met de vraag te maken hebben als je vraag fout is. Je vraag moet zijn: hoe voorkom ik dat mijn living met het vele glas te warm wordt. En zoals je zelf aangeeft is een airco niet de beste oplossing. Maar je zonnewerend glas is dat ook niet, daar je dan alle je zonnewarmte in de winter ook verliest en die heb je broodnodig.
Probeer het toch nog eens te bekijken of je oplossing niet in zonneschermen of oversteken zijn te vinden.

Walter

afbeelding van marnix van glassmetal
17/01/2006 - 09:13

Ten eerste:

Je zal als particulier niet de kans krijgen om direct aan te kopen bij de fabrikanten zelf.Daar is de structuur ,iet op gemaakt en je zit ook nog met transport dat je zelf moet gaan organiseren. ware het nu boermans,Mommaerts,Lerobel, Climaglas etc etc etc.

Secundo, je weet niet een waar je naar toe wil. 1.1 glas blauw gecoat ? nog nooit van gehoord. Trouwens als je al die richting wil uitgaan dan zit je in de glassoorten die het minst zonnewerend zijn. De zonnewerende beglazingen die eerste in rang zijn zijn de in demassa gekleurde glassoorten die dus geen zonlicht weerkaatsen maar het absorberen. De serie die er op volgt is bvb de antelio van St gobain. of de Stopsol van Glaverbel. Deze beglazingen beginnen ook al spiegelend te worden. En zo gaat het verder. Hoe beter de verhouding toetreding licht weerkaatsing warmete hoe meer het spiegelend zal zijn. Daar ben je voor of tegen volgens je eigen smaak.
Naast deze factor moet je ok rekening houden met thermische breuk. Beglazingen die bloot staan aan zon/schaduw en waar sterke schaduwvorming is kunnen spontaan barsten door spanningen in het glas ingevolge koude/warmte.
Is zonnewerend glas goed ? Ja en Neen. Eenmaal de temperaturen aanhouden kan je na veertien dagen het niet meer halen met zonnewerend glas en dan zijn er andere middelen die veel deugdelijker zijn dan zonnewerend glas.
Reken dan ook nog eens de prijs voor het beste zonnewerende glas en je zal vlug van idee veranderen als men zichzelf tegen de zon probeert te beschermen; En ach zoveel hebben we er nu ook niet in Belgie

afbeelding van dirk andelhofs
17/01/2006 - 22:13

Peter,

Je zal het wsl niet graag horen, maar ook ik wil je van het zonwerend glas afhelpen :-)

Wat je nodig hebt als je echt energie wil sparen is glas met een zo hoog mogelijke energiedoorlaat. (en natuurlijk zo laag mogelijke U-waarde)

In de winter stroomt de warmte dan gratis naar binnen, terwijl in de zomer een zonwerend systeem zijn ding doet.

Het resultaat is ... een comfortabele zomer- en wintersituatie, met een minimum aan energieverlies.

Zuidorïentatie is perfect !
Veel beter dan bvb oost of west.. daar staat in de zomer de zon immers loodrecht op het glas, waardoor de temperatuur in huis (zelfs bij zonwerend glas) snel de comfortgrens zal overschrijden....

Zonweren op het zuiden is vrij eenvoudig omdat de zon zeer hoog aan de hemel staat ... op dit forum vind je vast een hele reeks creatieve ideën ...

dirk

afbeelding van lucvt
17/01/2006 - 22:36

Ik heb op het zuiden UV-filterend glas 1.1 geplaatst. Je kan op de websites van Soliver, Saint-gobain genoeg voorbeelden zien.
Zelf plaatsen kan gemakkelijk, maar je veliest de 40% subsidie en wellicht ook de tienjarige garantie. Probeer een contract te bekomen waarbij jij bijvoorbeeld de silicone plaatst. Glas zetten in opendraaiende vensterdeuren is nogal gewaagd.
Ooit al van thermische breuk gehoord?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.