Zone-regeling | Ecobouwers.be

U bent hier

Zone-regeling

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van didier-1
31/10/2006 - 09:42

Ik heb momenteel een buderus gasketel (>20j) waarbij de regeling (temp. / klok / buitensens./verwarmingscurve/...) meer bij de ketel (zolder) geregeld moet worden dan in de leefruimtes.

Heeft er iemand advies over welke systemen met deze ketel ideaal zouden zijn om een gezinswoning efficiënt te verwarmen?

Ik had reeds gedacht om CMzone van Honeywell te laten installeren omdat dit iedere radiator toelaat om draadloos warmtebehoeftes door te geven aan de ketel? Of is dit niet echt nuttig?

6 Reacties

Reacties

afbeelding van hro
31/10/2006 - 10:56

Het ziet er een interessant idee uit, maar ik stel mij toch enkele vragen:
- de 2 zones van het standaardmodel lijkt voor mijn huis al te weinig. Drie zones zou beter zijn: leefruimtes, slaapkamers en badkamer(s).
- de optionele ketelaansturing lijkt me een 'must', maar ik zou ze gebruiken om de circulatiepomp aan te sturen. De brander wordt bij mij gestuurd door de thermostaat van het water in de ketel.
- het is niet goedkoop ! Een startset met 3 kranen kost 460 euro, elke bijkomende kraan kost 115 euro. (gevonden op http://www.flowshop.be)
Best eerst kijken hoe je wat gaat aansturen met een dergelik systeem, of je krijgt ontevreden huisgenoten achteraf ...

Hans

afbeelding van didier-1
31/10/2006 - 12:52

Bedankt voor de website door te geven en de tip om enkel de warmtepomp aan te sturen. Heb je ervaring met het CMzone systeem? (of referenties?)

afbeelding van hro
31/10/2006 - 15:13

Correctie: het is geen warmtepomp, wel de circulatiepomp om het warme water door de radiatoren te pompen. Momenteel heb ik eigenlijk al 2 'zones' daar ik 2 circulatiepompen heb : één voor de leefruimtes (gelijkvloers) en één voor de bad- en slaapkamers (bovenverdieping). Die voor beneden werkt op de thermostaat in de woonkamer, die voor boven wordt gestuurd met een schakelklok (weekprogramma). Van de laatste ben ik echter niet tevreden daar de slaapkamers niet dezelfde warmtevraag hebben als de badkamers (gescheiden ligbad en doucheruimte).
Die zone-regeling van Honeywell is misschien wel een oplossing hiervoor, maar toch wel duur.
Nee, ervaring of referenties heb ik niet. Ik kende zelf ook dit systeem niet tot vandaag.

afbeelding van thomas-15
31/10/2006 - 19:16

niet nodig!

gewone thermostatische kranen zijn voldoende
en een correct werkende weersafhankelijke regeling op de ketel.

PS
Ketel >20j = intressant om te vervangen ,premies ! , nieuwe toestellen véél zuiniger.

afbeelding van hro
31/10/2006 - 20:49

Thomas,
je hebt gelijk dat die ketel aan vervanging toe is. Maar gewone thermostatische kranen doen daarmee nog niet aan zone-regeling. Je hebt dus wel een schakelklok nodig, liefst op de kraan zelf. Alleen daarmee kan je instellen om in een bepaalde plaats een bepaalde temperatuur te krijgen. Een centrale thermostaat alleen kan dat niet.

afbeelding van thomas-15
01/11/2006 - 18:03

er bestaan zulke thermostatische kranen

honeywell , danfoss
hebben die
+/- 55euro/stuk

ik vindt het belachelijk duur ,
als je natuurlijk op de moeite ziet om er zelf aan te draaien en toe te draaien ...
het kan in bepaalde toepassingen intressant zijn
bvb.studenten-koten.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.