Zoldervloer isoleren met bekabeling op vloer. | Ecobouwers.be

U bent hier

Zoldervloer isoleren met bekabeling op vloer.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Bad Pritt
01/04/2012 - 21:59

Hallo allemaal,

Er wordt momenteel een nieuw dak op onze woning geplaatst en toen de pannen en het houtwerk waren verwijderd, heb ik de bestaande isolatie (en lagen verduurde linoleum) naar beneden gegooid omdat die niet meer voldeed (te dun) Als het dak klaar is, wil ik de zoldervloer fatsoenlijk gaan isoleren. Het is een betonnen dek waarover nu de kabels van de electriciteit lopen.

Mijn vraag; hoe isoleer ik dat het best? Glaswol of rotswol lijkt me OK, maar dat ligt dan over die kabels (zijn er best veel) en ik vraag me af of dat dan nog wel goed isoleert als de isolatie niet overal de vloer raakt.
En kan dat oververhit geraken?

Gespoten PUR is een optie. De kabels zijn dan weggewerkt, maar helemaal niet in de lijn van ons denken. Surplus moet er dan later een dek gestort worden mochten we de zolderruimte toch ooit willen verbouwen.

Wie heeft een tip voor het (degelijk) isoleren van een 'bekabelde' zoldervloer?

Met veel dank wederom!

1 Reactie

Reacties

afbeelding van Jan De Gols
11/04/2012 - 11:53

 roosterwerk maken van planken waarbij doorgangen voor bekabelng worden uitgezaagd, vochtregulerend dampscherm, dán rooster erop (blijft wel op z'n plaats liggen), paar zakken cellulosevlokken kopen en ertussen uitgieten, onbehandeld grenen pefc hout met tand en groef erop en isolatiepremies aanvragen. bij planken van een 16-18 cm hoog moet je een R van 4.5 kunnen halen.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.