zolder isoleren | Ecobouwers.be

U bent hier

zolder isoleren

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Roby
14/02/2011 - 09:20

Geachte,

 

Ik ga mijn bestaande zolder isoleren.  Zowel onder het schuine dak als op het plafond van de onderliggende kamers. Op zolder heb ik eerst de gyproc, daarop tengellatten en die hangen vast aan spanten van 12 cm.  Nu wil ik mijn dampscherm plaatsen.  Is het voldoende om tussen elke spant apart een dampscherm te  plaatsen of moeten de houten spanten mee verdwijnen onder het dampscherm en moet ik zodoende elke steunpaal uitsnijden en afwerken ? soms lees ik het advies om het dampscherm 10 cm breder te snijden dan de ruimte tussen de spanten en het door de ingelegde isolatie op zijn plaats te laten houden.  Dank jullie voor de goede raad 

2 Reacties

Reacties

afbeelding van Kris Vandermeulen
17/02/2011 - 15:25

 als ik goed begrijp ga je dus de gyproc en tengellatten verwijderen zodat je de isolatie tussen de spanten kan plaatsen ?

 

als dat het geval is, dan doe je dat zo uiteraard met 12cm dikke isolatie om je spanten mooi op te vullen.

Dan leg je het dampscherm tegen de spanten en dat ga je vastnieten aan de spanten. Meestal kan je 1 tot 2 spanten overbruggen met het dampscherm. De verschillende lappen dampscherm laat je een beetje overlappen tijdens het nieten.

Daarna werk je af met een tape over de nieten.

 

Dan plaats je de tengellatten en gyproc terug....

 

Vergeet niet dat het dampscherm tussen de (vochtige) warme binnenruimte en de isolatie moet geplaatst worden.... en dat er geen onderbreking in het dampscherm mag zijn

afbeelding van www.deiso.be
20/02/2011 - 16:05

Een dampscherm plaats je best over de spanten en niet ertussen.  Een dampscherm, luchtscherm of damprem heeft als bedoelling alles luchtdicht af te sluiten.  Vergeet ook niet alle overlappingen van het dampscherm af te kleven.  Zorg ook voor minimum 10cm overlapping.  12cm is echt wel het minimum om te gaan isoleren, als je het ziet zitten kun je een plafondlat van 4 cm op de spanten schroeven en zo heb je plaats om 16 cm isolatie te plaatsen.  Let echt op de luchtdichtheid van het dampscherm.  Dit is het allerbelangrijkste van de dak isolatie.

Beter 1 keer goed plaatsen dan 2 keer een halve dak isolatie.

Groeten Jannick

Zaakvoerder deiso bvba

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.