zelfbouwproject | Ecobouwers.be

U bent hier

zelfbouwproject

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

10/10/2009 - 15:24

hoy,
even een vraagje en ik hoop op goei nieuws!

we hebben een stukje grond waarop we een oude bungalow hebben staan, deze wordt te klein met 2 kindjes en er komt nog een nummer 3.
Nu omdat we wonen in een RUP mag er niet uitgebreid worden dus we kunnen niet verruimen , wel mogen we in de toekomst eventueel een nieuwbouw zetten.
Nu heb ik geen idee hoeveel centen je hiervoor nodig hebt en ik vrees ook een beetje dat zulke projecten voor mensen met een ruim budget zijn en dat is nu niet hetgeen we hebben.
Graag hadden we ook rekening gehouden met het ecologische van héél de zaak maar ik vind er zo weinig info over.
Hebben jullie enige idee-en over een prijsbepaling?
we willen max 1 verdiep maar wel 4 slaapkamers, het mag gerust een beetje compacter zijn we zijn het gewoon om klein te wonen.
Ik heb ook geen idee hoe ik het moet uitrekenen, de m² of m³ meters... geldt de m² enkel op het grondopp. of grondopp. + verdiep.

ik hoop dat jullie met al een beetje verder kunnen helpen , we willen ook wel zoveel mogelijk zelf doen als we op die manier kosten kunnen besparen. Zoals ik al schreef ons budget is beperkt

4 Reacties

Reacties

11/10/2009 - 12:26

Op deze vraag is geen pasklaar antwoord. Veel hangt af van de materiaal keuze (type ruwbouw, isolatie, type dakbedekking, binnenafwerking, type verwarming, sanitair, keuken, badkamer etc.), de manier waarop jullie willen bouwen en de mate waarin jullie de werken zelf doen.

Ik denk dat jullie prijs kan schommelen tussen 900 € per m² (veel zelfbouw) en 1250 € per m² (alles met aannemers) exclusief BTW en zonder het loon van de architect. Helemaal zeker ben ik niet, maar dit zijn toch de prijzen die ik regelmatig gehoord heb.

 

Wim

11/10/2009 - 12:39

ja ik weet dat de vraag nogal ruim is maar we hebben al zonneboiler staan nu en ramen , keuken ook die willen we recycleren.

het is enkel die ruwbouw waarvan ik denk dat het al een massa kost.

als men spreekt van 900m² hoe wordt dat dan berekend? per m² woonruimte of enkel grondopp?

11/10/2009 - 13:35

Deze prijzen zijn er voor de bewoonbare oppervlakte.

groeten,

Wim

11/10/2009 - 15:41

alvast bedankt, als het zo duur is zal het helaas verhuizen worden en met gewoon materiaal, tenzij we de lotto winnen.

mercikes

liesbeth

 

 

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.