Zelf groene energie opwekken | Ecobouwers.be

U bent hier

Zelf groene energie opwekken

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van toon-2
14/10/2007 - 19:54

Dag iedereen,

Ik ben van plan om bv. zonnepanelen te kopen, maar de prijs is ondanks de subsidies nog altijd redelijk hoog, daarom heb ik het idee om zelf zonnepanelen te gaan bouwen, of iets anders die milieuvriendelijk en rendabel is. Ik vind echter nergens een duidelijk overzicht over wat ik, in welke volgorde precies allemaal moet doen. Heeft iemand een idee hoe ik moet beginnen?

Groeten Toon

1 Reactie

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
14/10/2007 - 20:07
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

begin met alle maximaal te isoleren als het nog kan, schaf al je halogeenverlichting af, sluit vaatwasser en wasmachine (regelbaar) aan op SWW , pas leefgewoonten maximaal aan en kijk bijvoorbeeld eens op http://www.milieuadvieswinkel.be/index.php/02.02.01/ , http://www.bouwteamwoning.be/ , http://www.greenpeace.org/belgium/nl/energiegids/bouwen-en-verbouwen/Concept , http://www.stichtingmilieunet.nl/energiebespaartip.php , http://www.bouwunie-duurzaambouwen.be/ , ..., of google zelf.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.