zaklampen | Ecobouwers.be

U bent hier

zaklampen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van bartk
26/10/2007 - 22:34

Hallo,

Kent er iemand leveranciers die goeie zaklampen zonder batterijen aanbiedt. Deze zijn meestal met LED en energieopwekking door:
- opwinden (dynamo)
- schudden (Faraday)
- zonlicht

Googlen levert enkele amerikaanse leveranciers op maar niet onmiddellijk Europese (of beter Belgische). En wil nu niet een zaklamp laten overvliegen vanuit Amerika....

Bedankt,

Bart

6 Reacties

Reacties

afbeelding van chathanky
26/10/2007 - 23:28

Ik heb zelf deze in bezit.
Ik gebruik hem naar volle tevredenheid.

http://www.knivesandtools.com/nl/pt/-rubytec-led-zaklamp-telefoonoplader.htm

afbeelding van eric-15
26/10/2007 - 23:32

Hebben er eentje van de makro (opwinden)

afbeelding van Bart humbeeck - @Home
27/10/2007 - 09:29

prima topic ! inderdaad één van de betere uitvindingen van de laatste jaren : noooooit meer lege batterijen als je net een zaklamp nodig hebt . ook geen angst meer om de batterijen op te gebruiken, dus altijd licht zoveel je wilt, het perfecte noodsysteem . perfect ook voor in de auto . sommige modellen geven een bijzonder krachtige lichtstraal , in ruil voor een minuutje opwindwerk . andere modellen geven meer dan een half uur licht voor een halve minuut draaien . je vindt er in de webshop van Greenpeace (Belgium) en Oxfam (Belgium) heeft ze ook ooit verkocht (misschien nog altijd) . A.S. Adventure verkocht onlangs een model waarmee je ook je GSM kon opladen ,was niet duur . Ook de opwindbare/zonnecellen radio die Greenpeace verkoopt heeft een behoorlijke zaklampfunctie (LED) . vriendelijke groeten, Bart Humbeeck .

afbeelding van marc-4
27/10/2007 - 13:42

Bart
ik denk ik één van de krantjes van Aldi of Lidl gezien te hebben voor de komende week. Makro heeft die in het gamma, maar er zijn nog doe-het-zelf zaken of legerstokken. Er bestaat al een model welke sommige merken gsm's kunnen laden.
prijzen liggen tussen de 5 en 8€

afbeelding van paul_32
27/10/2007 - 13:44

Al jaaaren in huis en in de auto, knijpkat werden ze vroeger wel genoemd. Conrad.

afbeelding van Bart humbeeck - @Home
27/10/2007 - 14:38

ja, die ouwe trouwe "knijpkatten" waren de voorgangers van de huidige generatie .
ze zijn al oud (jaren 50 dacht ik) maar wel onverslijtbaar .
er zijn tegenwoordig terug nieuwere versies verkrijgbaar met LEDjes .
ik heb sowieso nooit begrepen waarom ze het hebben moeten afleggen tegen de klassieke milieu-onvriendelijke zaklampen op batterijen (altijd plat als je ze nodig hebt).

de draai-opwind zaklampen van tegenwoordig werken ook op LED, en zitten tjokvol elektronische komponenten, en kunnen de opgewekte energie behoorlijk lang bijhouden (wéken) .

vriendelijke groeten,
bart humbeeck

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.