Yurt in daktuin | Ecobouwers.be

U bent hier

Yurt in daktuin

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Sam Deltour
01/12/2012 - 15:43

Wij zijn op zoek naar een dak(tuin) in Brussel om er onze yurt in op te zetten. We zouden daar graag met behulp van zonnepanelen en een rietveld wonen in een mooie daktuin. Wij zijn een jong koppel met een open en positieve instelling. Seraphine studeert binnenkort af als huisarts en ik begin aan mijn opleiding psychiatrie.
We zijn van mening dat die manier van wonen niet alleen gezellig en romantisch maar ook praktisch, duurzaam en goedkoop kan zijn. Meer info in bijlage. Alle hulp, ideeën en suggesties zijn welkom!

7 Reacties

Reacties

afbeelding van robin demey
02/12/2012 - 07:03

Misschien een tip: contacteer plaatsers van groendaken en vraag hen naar klanten die volgens hen in aanmerking zouden kunnen komen.

Beloof hen uiteraard iets in de plaats. Bijvoorbeeld: als we op tv komen (moet zeker lukken) dan vertellen we dat we via jullie bedrijf hier terecht zijn gekomen...

afbeelding van Sam Deltour
02/12/2012 - 09:27

Bedankt voor de tip Robin! We hebben reeds twee tuinarchitecten die dergelijke dingen doen gecontacteerd maar voorlopig geen succes. Maar misschien een goed idee om nog wat meer in die richting te doen. 

afbeelding van KDVR
02/12/2012 - 22:26

vraag eens na bij milieudienst brussel, zij hebben ook brochures over daktuinen waarin bv greenpeace met extensieve daktuin

de grote vraag is of het praktisch (verankering), verzekeringstechnisch, brandweertechnisch afstand tot gebouw, ramen etc wel kan of door bedrijven wel gewenst is.

 

afbeelding van bertvdg
03/12/2012 - 07:04

Ja, klopt...wat met verankering e.d., verzekering,..?

 

En stedenbouwkundig zal je het ook in orde moeten brengen want tenten of andere permanente constructies is ook vergunningsplichtig. Ik vraag me af hoe ze daarop gaan reageren. Maar ik zou me niet teveel zorgen maken want als je eens in bepaalde wijken van Brussel rondkijkt lijken ze er niet echt wakker van te liggen...;-)

afbeelding van robin demey
03/12/2012 - 09:59

Een tent is toch geen vaste constructie?

afbeelding van Jan1980
03/12/2012 - 16:57

Zelfs voor tijdelijke constructies heb je een vergunning nodig!  En extra wooneenheden creëren... heb je zeker en vast ook een vergunning voor nodig.

Ik vind het wel een leuk idee.  Maar wie wil er nu dat er iemand op zijn dak kampeert/woont?

Succes gewenst in elk geval!

afbeelding van Sam Deltour
04/12/2012 - 21:24

Bedankt voor de informatie en opmerkingen!!

Verankering mag geen probleem zijn. Die tenten zijn gemaakt om de wildste stormen in de mongoolse steppen te overleven. Brandveiligheid... Een goed brandblusapparaat is natuurlijk een must. Verzekering... dat is inderdaad een ander paar mouwen maar ik denk dat daar wel een mouw aan te passen moet zijn. Wat regelgeving betreft. Ik denk niet dat we ons daar kunnen domicilëren maar ik denk ook niet dat ze het ons kunnen verbieden. Daktuinen worden gepromoot en de tent erin... wel... ik denk niet dat er een wet is die het verbiedt, laat staan dat ze ons zouden vervolgen. Alleen mogen we natuurlijk in niemand zijn weg staan. Veel hangt denk ik af van de plaats. De rest zijn dingen die we al doende zullen moeten oplossen denk ik.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.