wtw houtkachel | Ecobouwers.be

U bent hier

wtw houtkachel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van karl herrebout
30/09/2007 - 21:47

Ik dacht aan het volgende:

Een wtw die de warmte van een houtkachel naar water overzet, in een doorloopcircuit met wtw in de boiler voor de bereiding van sanitair warm water.

Op de retour van dit circuit, kant boiler staat een open expansievat (gewoon een open rechtstaande ijzeren kuip met een deksel op). Dat vat heeft een overloop en een simpele koperen chasse voor aanvoer van nieuw water, mocht het niveau in het vat dalen. Eventueel kan op dat expansievat een soort schoorsteen gemonteerd worden waarmee het huis bevochtigt wordt (in de winter zijn huizen toch doorgaans te droog).

Tegen de kachel staat een thermostaat die vanaf een bepaalde temperatuur een circulatiepomp voor het circuit stuurt.

Het stoomprobleem is er niet: kokend water kan vrij weg en er is toevoer van vers koud water bij tekort op het circuit.

Maar wat met een eventueel kokende, stomende sanitaire boiler? Een termostaat die een kraan stuurt naar een bypas buiten de boiler om, bv naar een radiator?

Alles wat stroom nodig heeft achter een ups?

Ik begrijp dat je die wtw niet op de rookgassen mag zetten, want bv een saey kachel heeft nu al slechts een rookgastemp van 330 °C.

Op welk punt staat mijn hsb in lichterlaaie? :)

1 Reactie

Reacties

afbeelding van jeroen.beeckx@telenet.be
30/09/2007 - 22:01

zoekfunctie gebruiken aub!

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.