wow! EWS burgerinitiatief | Ecobouwers.be

U bent hier

wow! EWS burgerinitiatief

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van paul-11
24/10/2007 - 19:44

Juist gelezen en is misschien al eens gepasseerd.

Uit onvrede met de huidige stroomleveranciers en omdat atoomenergie niet acceptabel is voor vele mensen, heeft in Schoenau, Duitsland, een burgerinitiatief geleidt tot de overname van het elektriciteitsnet door de burgers van de stad.

Das een niet geringe prestatie, niet in het minst gezien de tegenwerking die ze van de zijde van de stroomleveranciers hebben moeten verduren. Maar het is hen gelukt, de doelen zijn om tot een zoveel mogelijk eigen produktie te komen op verantwoorde manier, dus via zonnepanelen en BHKW, zeg maar stadsverwarming en stroom met WKK. Stroom die ze inkopen komt absoluut van stroomleveranciers die NIET in atoomenergie investeren of daar binding mee hebben. Groene stroom heeft voorrang. Ondertussen schijnt het als ik het goed gelezen heb dat iedereen in duitsland via hen aan stroom kan komen.

Ik sta echt versteld van zon mooi initiatief, respect voor hen dat dat gelukt is. Er zal heel wat aan vooraf gegaan zijn.

http://www.ews-schoenau.de/

En kan de EU er voor zorgen dat ik daar ook kan kopen?

3 Reacties

Reacties

afbeelding van dirk andelhofs
25/10/2007 - 00:04

Ja leuke jongens die energierebellen !

Zelfs meneer pastoor heeft een anarchistisch kantje.

We hebben het daar vroeger op dit forum al eens over gehad trouwens.

dirk

afbeelding van koen-1
25/10/2007 - 12:01

Zou dit hier ook niet mogelijk zijn?Als iemand meer stroom opwekt dan hij verbruikt,met bv pv panelen, zou hij die dan niet bijvoorbeeld aan zijn buur kunnen verkopen?

afbeelding van paul-11
25/10/2007 - 20:30

Goh, ik dacht dat er wel meer mensen zouden warmlopen voor het initiatief, het is tenslotte de meest duidelijke en daadkrachtige stelling tegen atoomenergie maar ook de kolenverbrandingscentrales en de macht van de elektricteitsreuzen. En voor echt groene stroom.

We roepen allemaal dat we kernenergie niet zien zitten, nou Schoenau heeft t voor elkaar gekregen.

Als ik de capaciteiten had zou ik t hier ook wel willen organiseren.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.