Windmolens, feiten en ficties | Ecobouwers.be

U bent hier

Windmolens, feiten en ficties

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van mtts-10
29/12/2007 - 10:00

Vanop olino.org, een knappe analyse van Jeroen van Agt waarin hij door berekeningen en bronvermeldingen bepaalde onwaarheden i.v.m. windmolens weerlegt. Ik zou meer zo'n knappe analyses willen zien :).

Jeroen van Agt: "Recent werd ik door een kennis gewezen op een document van de heer Ir. J. A. Halkema met de titel "Windmolens, feiten en ficties". Ondanks dat dit verhaal al gepubliceerd is in 2002, en logischerwijs verouderde informatie bevat, wordt het nog door veel wind-energie tegenhangers gebruikt als bewijs dat wind-energie nooit kan werken. Na het doorlezen van het document viel het me op dat er tussen de vele waarheden ook (on)bewust een aantal onwaarheden zitten. Vandaar dat het me wel interessant leek om dit verhaal eens grondig te analyseren en te kijken of de bewering overeenkomen met de werkelijke getallen."

Lees verder op http://www.olino.org/articles/2007/12/28/windmolens-feiten-en-ficties

8 Reacties

Reacties

afbeelding van lucvt
29/12/2007 - 13:29

mTTs

Hartelijk dank voor je mededeling: Leerzaam artikel over windmolenenergie. Beknopt en prettig om te lezen.

De website wordt hierbij ingedeeld bij mijn favorieten.

Luc

afbeelding van piet-15
29/12/2007 - 13:48

Zeer interessante quote:

"Een kerncentrale heeft wel degelijk CO2 uitstoot als je de totale nucleaire cyclus meeneemt. De hoeveelheid CO2 productie is sterk afhankelijk hoe rijk de uranium erts is die gebruikt wordt in de kerncentrale. Hoe lager het percentage uranium in de erts, hoe hoger de CO2 uitstoot. In het meest gunstige geval, waarbij men uranium erts gebruikt met een zeer hoog uranium gehalte, dan produceert een kerncentrale 33% van de hoeveelheid CO2 van een gas-centrale, oftewel 133 gram CO2 / KWh."

afbeelding van paul_32
29/12/2007 - 15:48

De conclusie is simpel:
Het volk mag zich vermaken met de spelen, onze leiders zullen wel beslissen hoe we moeten leven.
En onze leiders, die worden beinvloed, gemanipuleerd, omgekocht of gewoon rechtstreeks aangesteld, door een paar flinke bedrijven die er tamelijke veel baat bij hebben dat hun beslissingen ook doorklinken in de regering. Corruptie dus.

Als ik lees dat NL op duurzaam gebied er niet bijzonder veel van bakt, terwijl andere landen het thema schijnbaar voortvarend ter hand nemen en prachtige cijfers laten zien, dan vraag ik me soms af waarom in nog in NL woon. Ach, het zal overal wel zo zijn.
Nou ben ik niet perse zo tegen de regering hoor, ook helemaal niet tegen globalisering of zo, maar het gevoel dat we tegenwoordig steeds meer geleefd worden, dat beslissingen genomen worden voor ons waar we eigenlijk niet echt achterstaan, nou ja.

afbeelding van Anonieme gebruiker
29/12/2007 - 16:03
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Wel eens nagedacht hoe energieverspillend globalisering is?
Dit wordt nog steeds toegejuigt door elke regering.
De andere zijde is dat wij burgers flink moeten inleveren op het gebuik van energie.
Geen slecht punt maar wel heel tegenstrijdig.
Als je in god mag weten waar woont wordt mag je werken waar je wil. heel goed. Je wordt wel gedwongen om europees aan te besteden als het gaat om veel werk. schilders in eigen land werken in polen en noem het maar op waar en schilders uit die landen reizen weer onze kanten op. Om het lekker efficient te houden. Energie kost nog stees te weinig blijkbaar.
Producten worden zo gemaakt dat als ze defect zijn rijp zijn voor de schroothoop het is de moeite niet waard en kost zeker veel arbeidsloon om het weer te repareren.
We laten gewoon een nieuwe lading komen uit china het kost blijkbaar niets meer, ja het milieu en kostbare grondstoffen maar voorlopig kunnen we nog even dus waarom veranderen???

Daar kun je heel wat molentjes mee uitsparen.

afbeelding van Anonieme gebruiker
29/12/2007 - 16:13
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

"Een recent rapport van de CBO (Congressional Budget Office) zegt dat elke Amerikaan de komende tien jaar $ 8000 kwijt is aan de oorlogen in Irak en Afghanistan. In totaal zal de rekening oplopen tot $ 2,4 triljoen dollar.

De oorlogen hebben de VS tot nu toe ruim $ 600 miljard gekost. Irak kost het leeuwendeel: 80 %, en dat zal naar verwachting zo blijven. Het rapport gaat ervan uit dat er zeker 50.000 Amerikanen in Irak zullen blijven zitten tot 2017."

Hier waren het velen mee eens Er moest wat an gedaan worden met het regime.
Dat het meer ging om olie dan om de humanitaire redenen.

Zet dit bedrag eens weg tegen duurzame energie.
De vs zou geen energieprobleem meer kennen.
Nu is het land zowat failiet en moet nog beginnen aan duurzaam.
Weg is het geld niet, dt is terug te vinden in de oorlogsindustrie, maar over goed investeren voor je eigen land zet ik mijn vraagtekens.

afbeelding van Anonieme gebruiker
29/12/2007 - 16:16
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Nu moet jij en ik de ogen uit de kop schamen als je een peertje in de super koopt??

Een rare wereld toch, gelukkig zie je aan deze site`s dat sommigen er wel serieus mee bezig zijn.

afbeelding van Anonieme gebruiker
29/12/2007 - 18:28
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Gisteren gehoord op het nieuws:Ergens in december (ben de juiste datum vergeten) ,het hoogste dagverbruik van elecktriciteit ooit gemeten in belgie .Dat ondanks de goede bedoelingen van een nog steeds veel te kleine groep mensen die wel bezig zijn met zuinig energieverbruik,er is nog veel werk aan de winkel.

afbeelding van zonstraal
29/12/2007 - 20:26

hoi kijk eens naar de windmolen dat mijn vader ooit volledig zelf gemaakt had (die staat er nu nog)in de jaren 80
http://www.zonstraal.net/zonne-energie.htm
onder de link WIJ

groeten stefaan
gelukkig nieuwjaar aan allen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.