windmolen fortiswind | Ecobouwers.be

U bent hier

windmolen fortiswind

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van erik-15
04/02/2008 - 17:56

kan er iemand zijn bevindingen ventileren over deze windmolen.
Rendement ,opbrengst zou worden opgesteld omgeving Wommelgem
Ik vermoed dat deze niet genoeg windvang zal hebben.

http://www.fortiswindenergy.com/nl/3.asp

9 Reacties

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
04/02/2008 - 18:22
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

De gemiddelde windsnelheid in het binnenland ligt zo rond de 4m/s: 250 watt opbrengst dus (2200 kWh per jaar, investering rond de € 20K) ... Je vermoeden is terecht denk ik, tenzij ze een echt tochtgat gevonden hebben natuurlijk.
PV scoort merkelijk beter.

afbeelding van evarist
04/02/2008 - 23:43

Een windmolen heeft wel een goede prijs/opbrengst verhouding, die groter is naarmate de molen groter is. Een prive molen is dus niet goed. Beter investeren in groot molenpark. Ik probeer mijn gemeente warm te maken om een autonoom gemeentelijk bedrijf met uitbating van windmolens op te starten, waarvan de partikulier een aandeel kan kopen.

afbeelding van evarist
04/02/2008 - 23:56

Probeer de eigenaar van de molen in Borsbeek eens te contacteren. Naast de dierenkliniek op de militaire baan.

afbeelding van Anonieme gebruiker
05/02/2008 - 00:26
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Inderdaad: beter investeren in een beperkt aantal grote molens op plaatsen waar veel wind is. Kleine molens zijn ineffcient en meestal veel te laag geplaatst.

afbeelding van dirk vansintjan
06/02/2008 - 07:42

Evarist,

vind jij dat echt een taak van een gemeente: windturbines plaatsen en uitbaten?
Ik denk dat de gemeente haar financies moet halen uit duidelijke en sociaal corrigerende belastingen en niet via een omweg bij de verbruiker.
Waar ik wel voorstander van ben is dat gemeenten windparken mogelijk maken door grond hiervoor ter beschikking te stellen en daarvoor een jaarlijkse vergoeding krijgen van de investeerder (liefst een coöperatie).
Autonome Gemeente Bedrijven zorgen in een gemeente niet meteen voor een verbetering van de doorzichtigheid van het lokale bestuur.
En inderdaad: kleine windmolens zijn momenteel niet interessant.

Dirk Vansintjan

afbeelding van evarist
13/02/2008 - 00:11

Dirk,
Hier verschillen we dan van mening, maar het gaat om het feit dat er windmolens moeten komen, ongeacht wie deze uitbaat. Dit forum handelt over energie, en niet over politiek.
Overigens vind ik een coöperatie ook goed.

afbeelding van Anonieme gebruiker
29/04/2009 - 17:07
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Ik vind uitbating door autonome gemeentebedrijven wel OK.
de gemeente kan er beter de burger in betrekken door middel van een coöperatieve op te richten. Het alternatief hiervoor is nihil want die worden weggekaapt door electrabel nuon ecopower en anderen. De burger heeft hier niks aan.
Ofwel bouwt de gemeente, en kunnen burgers rechtstreeks in betrokken worden, ofwel bouwen energiebedrijven. Deze winsten gaan dan naar het buitenland.
Voorts ben ik wel gewonnen om op wijk niveau 1 molen te plaatsen. Dit experiment gebeurd momenteel in Limburg waar 50 gezinnen participeren in 1 molen.

afbeelding van Anonieme gebruiker
03/05/2009 - 09:55
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Beste An Oniem,

ik vrees dat je dan niet goed weet wat een Autonoom Gemeente Bedrijf is. Dat is een bedrijf met als enige aandeelhouder: de gemeente en met als voordeel: men kan de BTW recupereren bij investeringen zoals andere bedrijven. Gemeentebesturen stoppen daar nu om deze reden hun gebouwen en sportinfrastructuur in. Vaak schermt een bestuursmeerderheid daarmee spijtig genoeg nogal eens de oppositie af van toezicht en betrokkenheid, laat staan de burger...
De burgers participeren daar dus niet rechtstreeks in en met coöperaties heeft het weinig te maken.
De gemeenten houden zich overigens al bezig met het beheer van het distributienetwerk. En dan mag men niet ook nog eens producent zijn.
Ik snap niet dat je Ecopower op één rij zet met Electrabel en Nuon, nog minder dan dat de winst van Ecopower naar het buitenland zou gaan. De winst van Ecopower gaat naar zijn nu al meer dan 20.000 coöperanten van over heel Vlaanderen én naar reserves voor nieuwe investeringen. Misschien ook wel naar dat project waar jij naar refereert...

Dirk

afbeelding van bertvdg
03/05/2009 - 12:10

Anoniem,

Ecopower is een coöperatie, daar heeft elke aandeelhouder er zijn zeg.

Met Electrabel, Nuon,..of zelfs een autonoom gemeentebedrijf is dit zeker niet het geval. Het is dus niet te vergelijken.

Ik snap niet wat je wil zeggen met dat Ecopower alles wegkaapt, als je met 10 of 20000 man bent kan je nu éénmaal sterker staan op de markt, brengt meer op dan een molentje in de tuin.

Ecopower zal waarschijnlijk één van de enige energiebedrijven zijn op de markt die de burger toelaat mee te investeren in zijn eigen energievoorziening en daar ook een stuk van de winst terug aan de burger geeft die er zijn geld heeft ingestoken.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.