windenergie | Ecobouwers.be

U bent hier

windenergie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Anoniem1
01/04/2008 - 08:36

Hallo,

Is er iemand die mij eventueel al wat meer informatie kan geven over het nieuwe voorstel van de regering om gratis windmolens te laten plaatsen.

(zie livios nieuws 31/3)

6 Reacties

Reacties

afbeelding van walter-5
01/04/2008 - 09:14

1 APRIL ;-)

afbeelding van Anonieme gebruiker
01/04/2008 - 10:12
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

'regering' en 'gratis' zijn twee woorden die je m.i. moeilijk in één zin kan conbineren.

afbeelding van Anonieme gebruiker
01/04/2008 - 12:19
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

maar nu toch even serieus, waarom zijn alleen zonnepannelen fiscaal aftrekbaar en bijvoorbeeld geen windmolens?

afbeelding van Anonieme gebruiker
01/04/2008 - 12:38
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Onze plaatser van PV-panelen (ook leverancier windmolens) zei dat dit lag aan het feit dat er voor windmolens striktere normen zijn wat betreft ruimtelijke ordening. Minder mensen kunnen windmolens plaatsen dus een fiscaal voordeel geven aan zeer weinig mensen is minder goed dan eentje voor zonnepanelen. Daarom moet eerst de ruimtelijke ordening aangepakt worden.

afbeelding van frankyDC
01/04/2008 - 13:07

Maar waarom zijn de GSC voor wind 80 euro, en voor PV 450 euro??

afbeelding van bertvdg
01/04/2008 - 15:52

De GSC zijn bepaald op de finaciele terugverdientijd van de opgewekte stroom. De investering voor zonnepanelen is stukken hoger dan die voor windenergie om er hetzelfde aantal KWh uit te krijgen.

Vandaar dat men meer terugbetaald voor stroom uit PV panelen dan van uit windenergie.

Men wou geen verschil maken in de vorm van opgewekte groene stroom. Mocht men voor alle opwekkingsvormen dezelfde subsidie geven Bv 100euro per GSC zou men voor PV panelen een veel langere terugbetaaltijd hebben dan voor een windmolen of biogascentrale. Het ene brengt meer op dan het andere en is in verhouding van investeringskost/opbrengst ook anders.

Zo zou men bijvoorbeeld veel windmolens en biogascentrales zetten en geen PV panelen omdat de investeringen anders liggen.

Men wou een evenwicht maken tussen alle vormen van groene stroom opwekken. PV panelen moesten ook de kans krijgen om zich op te werken, zonder de hoge GSC zou men er geen zetten.

Puur economisch zou het beter zijn ze gewoon de beste manier van productie subsideren maar dan kunnen andere technieken zich niet ontwikkelen omdat ze niet geplaatst worden.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.