Welkom op het Ecobouwers VIP-event op 18 april 19.00 in Nevele | Ecobouwers.be

U bent hier

Welkom op het Ecobouwers VIP-event op 18 april 19.00 in Nevele

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Benjamin - BBL
02/04/2012 - 16:52

Ecobouwers Opendeur gaat in 2012 het 15e jaar in! En iedereen is hartelijk uitgenodigd om dit samen met ons te vieren op woensdag 18 april bij EcoPuur in Nevele. Bij een hapje en een drankje krijg je er als eerste onze campagneplannen voor dit jaar te horen. Bovendien geven onze hoofdpartners VIBE en Passiefhuis Platform je een update over de nieuwste trends & hot stuff in bio-ecologisch bouwen en passiefbouw.

 

  • 19u00 - Onthaal
  • 19u15 - Rondleiding door het nieuwe magazijn en passiefkantoor in opbouw

Wannes Wylin, zaakvoerder Ecopuur

  • 19u45 - Nieuwste trends in passiefbouw

Peter Dellaert, communicatie & eventscoördinator Passiefhuis Platform

  • 20u15 - Bio-ecologisch bouwen: hot stuff in 2012

Peter Thoelen, directeur VIBE

  • 20u45 - Ecobouwers Opendeur 2012: vooruitblik

Benjamin Clarysse, coördinator Ecobouwers, Bond Beter Leefmilieu

  • 21u15 - Gezellige babbel met andere Ecobouwers

Waar & wanneer
We verwachten je op woensdag 18 april om 19u00 bij EcoPuur, Ter Mote 9, 9850 Nevele.

 

Inschrijven is verplicht
Schrijf je snel in, want de plaatsen zijn beperkt. Registratie is gratis. Meer info en inschrijvingen: Benjamin Clarysse: 02 282 17 44; benjamin [dot] clarysse [at] bblv [dot] be

 

 

EcoPuur
EcoPuur cvba is een waarden gedreven coöperatie die duurzame en energiezuinige technieken aanbiedt aan particulieren en bedrijven, met respect voor menselijke waarden en een evenwicht tussen ecologie en technologie. Service is ons maatpak, innovatie en kwaliteit onze inborst.

We zijn gespecialiseerd in de toepassing van alle duurzame technieken en totaalconcepten, voor laagenergie- en passiefbouw, zoals o.a. balansventilatie, HVAC, zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen, pelletverwarming, energiebeheer-systemen (domotica en immotica). We staan je bij met advies over energiebeheer, energiezuinig wonen, bouwen of verbouwen. Kortom, je kan steeds terecht bij ons met uw vragen omtrent energie. En de energie die u in ons steekt beantwoorden wij met heel veel energie, opdat u op termijn heel wat minder energie zou verbruiken!

 

EcoPuur bouwt een nieuw magazijn (2011) en passief kantoor (oplevering in 2012) in Nevele. Het basisidee voor het magazijn is een massieve buitenschil die flexibel ingedeeld kan worden. Over een derde van de oppervlakte worden twee tussenvloeren geplaatst. Deze worden uitgevoerd in een stalen meccano systeem dat volledig te demonteren, aan te passen en te verplaatsen valt. De wanden van de lokalen werden gerealiseerd met het milievriendelijke FAAY systeem, prefab houten sandwich wandpanelen met een vlaskern. Ook deze wanden zijn achteraf eenvoudig verplaatsbaar. Zo kan het magazijn steeds aangepast worden aan de veranderende noden van het bedrijf en wordt afbraak en afval vermeden. De nieuwbouw werd geselecteerd door het Vito, WTCB en DuWoBo als gesubsidieerd voorbeeldproject Duurzaam Bouwen. De kennisseninstellingen zullen Ecopuur ook bijstaan in onder meer het uitwerken van een intra smart grid, een doorgedreven immoticasysteem dat alle energiestromen zal monitoren en sturen.
 

4 Reacties

Reacties

afbeelding van Jan1980
19/04/2012 - 14:13

Het was een leuke avond. Ik had alleen wat meer particulieren verwacht.....?

afbeelding van luis
19/04/2012 - 15:03

Ik ben benieuwd wat die nieuwste trends dan zijn. En wat die "hot stuff" is in bio-ecologisch bouwen.

afbeelding van Jan1980
19/04/2012 - 15:07

Hot stuff.....  misschien niet zo heet als je zou denken.  Maar het komt er op neer dat er verschillende manieren zijn om te berekenen hoe bio-ecologisch bepaalde producten zijn.  Maar de bestaande labels geven niet altijd een goed beeld van hoe ecologisch/duurzaam iets is en nu gaan ze een nieuwe berekeningsmethode/label lanceren die beter aansluit bij de werkelijkheid.

afbeelding van 2PIR
20/04/2012 - 12:43

Hot stuff.... Benjamin in pak in plaats van in T-shirt.

Grapje hé!

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.