Welke zonnepanelenfabrikanten zijn failliet? Solon, Solar Millenium,... | Ecobouwers.be

U bent hier

Welke zonnepanelenfabrikanten zijn failliet? Solon, Solar Millenium,...

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van lucvt
26/12/2011 - 11:52

Ik las vandaag op het Nieuwsblad dat de Duitse zonnepanelenfabrikanten 'Solon' en 'Solar Millenium' het faillissement aanvroegen!

De reden is niet ver te zoeken. Vele Europese regeringen moeten bezuinigen en schrappen de subsidies. Hierdoor is de concurrentie met de goedkope panelen onmogelijk geworden. Het Chinese Jinkosolar zou hierbij één van de prijsbrekers zijn omdat ze de volledige fabrikatielijn van de primaire grondstoffen tot en met het eindproduct bezitten. Zelfs andere Chinese fabrikanten zijn in moeilijkheden geraakt.

Hebben jullie weet van andere merken?

Naar het schijnt is het Amerikaanse bedrijf Sunpower dankzij de aandeleninkoop van Total nu wat zekerder van de toekomst. Dus ook dat topbedrijf vreesde al moeilijkheden.

Ik vrees dat de lange garanties op de PV-panelen waardeloos worden bij een failliet? En zullen de fabrikanten van de omvormers ook volgen?

Wat met de PV-merken Sanyo, Bisol, Bauer, Schuco,... of de omvormerfabrikanten Solarmax, Fronius, SMA....?

1 Reactie

Reacties

afbeelding van Kortrijkzaan
29/12/2011 - 19:26

 Hello,

Volgens mij zijn het niet allemaal fabrikanten die daar aanhaald. Schuco bv koopt en verkoopt en is zeker geen fabrikant. Zo zijn er nog meer op de Belgische markt die zogezegd produceren maar enkel hun label erop kleven. Die zullen niet failliet gaan.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.