welke verwarming | Ecobouwers.be

U bent hier

welke verwarming

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van jimr
11/11/2011 - 15:30

Halle

wij huren een huisje waar alleen 3 schouwen aanwezig zijn
2 in de l-vormige living en 1 in de slaapkamer
nu ben ik opzoek naar een goedkope oplossing om onze huurwoning zo goed mogelijk te verwarmen er is een epc attest van 1065 weet het enorm hoog maar woning is verder in goede staat en grote tuin de huurprijs is ook laag 400 euro.
verlopig zou ik boven de 2 kamers niet verwarmen.
de living bestaat dus uit een l-vorm eetkamer gedeelte 24m2 zit gedeelte 15m2
ik was aan het overwegen om een hout/kolen kachel te plaatsen in de eetkamer
en evt een acummilatie te plaatsen in de zitkamer
badkamer 10m2 en keuken 15m2 zou ik met petrolium kachels verwarmen van zibro kamin
lijken me de meest zuinige.
slaapkamer 15m2 zou ik electrish verwarmen acummilatie lijkt me niet verstandig opladen s'nachts warmte overdag

hetgeen ik in gedachten heb zou dit een goede oplossing zijn voor een huis met een epc van 1065?een pelletkachel vind ik veel te duur om te kopen.
omdat we genieten van sociaal stroom tarief overwegen we ook om alle ruimtes te verwarmen met accumilatie verwarming zou dit qua prijs haalbaar zijn.
heb er geen zicht op hoeveel de kosten zijn tov verwarmen met gas/mazout cv

mvg jimmy

9 Reacties

Reacties

afbeelding van bertvdg
11/11/2011 - 16:04

 Een EPC van meer dan 1000 lijkt mij zeker wel de moeite om een pelletkachel te nemen. Je wint dat waarschijnlijk terug op enkele jaren. Is natuurlijk moeilijk te zeggen als je niet juist uw verbruik weet.

afbeelding van jimr
11/11/2011 - 16:18

is inderdaad moeilijk als je het verbruik niet weet,pellet kachel kopen zie ik echt niet zitten dan liever een hout/kolen kachel,hout kan je bijna gratis krijgen als je rondzoekt.

de living is opzich niet het probleem als ik daar een hout/kolen kachel zou plaatsen kom ik al een eind (miss bijverwarmen in de zitplaats) zoek een oplossing voor de keuken,badkamer,slaapkamer acummilati leek me het makkelijkst qua plaatsing en ik moet geen mazout meer indoen cv kunnen we niet leggen (huisbaas wil dit ook niet)

voor een 200 euro zou ik 4 accummilati kachels kunnen kopen 3 van 3kw en 1 van 5 kw,houtkachel voor 500 euro een  pellet kachel min 1000 euro er is er 1 van 899 maar die heeft een rendement van 82%

 

 

 

afbeelding van bertvdg
11/11/2011 - 16:38

 Wat betaal je nu aan uw tarief per kWh ellektriciteit? Is uw installatie daarop voorzien voor accuverwarming (3 fasen?, hoofdzekering zwaar genoeg?) Je zet daar wel 14 kW verwarming die allemaal tegelijk gaat aanslaan als het nachttarief op springt. Uw elektrische installatie moet dat aan kunnen.

 

Pellets komen op iets 0,05 Euro per kWh.

afbeelding van jimr
11/11/2011 - 16:50

installatie zou acummulatie aankunnen volgens degene die vorige week is langs geweest

wat me tegen houd aan een pellet kachel is 1 de aankoopprijs 2 de hoeveel heid pellets die je nodig hebt om deze 24/24 te laten branden hoor toch links en rechts dat mensen 1 zak pellets per dag verbruiken

kachel laten uitgaan s'natcht denk ik dat niet echt een goed idee is omdat het enorm snel zou afkolen in onze livingeen 2 hands spek kachel zou me de helft minder kosten in aankoop + ik kan gratis hout krijgens'nacht zou ik dan op brikketen overschakkelen

oo zou ik met een pellet kachelk nog steeds met hetzelfde probleem zitten vo rmijn badkamer/keuken,slaapkamerbadkamer/keuken lijkt me een laser kachel wel een goede oplossing maar dit lijkt me niet geschikt om bij te slapen,ook voor de zitkamer zou ik liever geen laser kachel willen omdat de geur ons hindert ook al is dit enkel maar bij het opstarten.in de keuken/badkamer stoort ons dat niet omdat we daar niet constant verblijven.

 

afbeelding van jimr
11/11/2011 - 16:54

Wat betaal je nu aan uw tarief per kWh ellektriciteit?

geen idee we wonen er nog maar net (2 weken)

 

afbeelding van jimr
11/11/2011 - 16:59

even vorige factuur erbij genomen  van ons vorig huurhuis (geen nachttarief aanwezig in on nieuw huurhus wel voor de periode 28.05.11 - 20.10.11verbruik 2.088 kwh  totaal prijs 370.76 eur

afbeelding van bertvdg
11/11/2011 - 17:09

 Als je dat nu elektrisch gaat doen, zelfs met accumulatie en sociaal tarief, doe dat dan maar x5  of mss zelfs meer als je een EPC hebt van 1000.

afbeelding van bertvdg
11/11/2011 - 17:07

 Zo'n lazerkachel op petrol is vuiligheid en levensgevaarlijk. Niet mee beginnen, schandalig dat ze die dingen nog mogen verkopen.

 

Ik hoop dat je toch een contract hebt afgesloten voor uw elektriciteit (ook al is het sociaal tarief) dan moet je toch weten wat uw kWh prijs is?

 

Ik blijf er een beetje bij dat pellets mss de beste oplossing zullen zijn. Bad en slaapkamers worden toch niet heel de dag op temperatuur gehouden dus daar zou je nog elektrisch kunnen overwegen als het op geld aan komt. Uw verblijfsruimte lijkt me het belangrijkst om op temperatuur te houden. Een pelletkachel kan je ook nog mee verhuizen, meestal zal je in uw nieuw huis wel ergens een plaats voor vinden. accu's is al wat moeilijker omdat je dan kabels moet beginnen trekken.

 

Of wacht tot na de winter, verwam nu op stroom, val acheterover van het verbruik en dan kan je er iets aan doen omdat je dan een mooie parameter hebt. Leergeld... ;-)

afbeelding van Hans Delannoye
11/11/2011 - 18:08

jimr

kolenkachel, petroleumkachel, accumulatievuur en direkte elektrische verwarming?  ik denk dat je op het verkeerde forum zit, dit is echt vloeken in de kerk. 

daarnaast vergiftig je de hele buurt met je kolenkachel, en je eigen binnenmilieu met die petroleumkachels.

als je in z'n energetisch gedrocht wil gaan wonen, moet je er ook de gevolgen bijnemen, en een truitje aandoen.  volgens mij kan je in een slaapkamer best zonder vuur, het gaat daar toch door ramen en muren buitenvliegen met zo'n EPC,  ofwel ga je je arm stoken - als je het daar echt warm wil hebben - ook al heb je sociaal tarief.  badkamer ok, daar zonder verwarming is inderdaad bijzonder onaangenaam.  weet natuurlijki niet of eetplaats en zitplaats een ruimte vormen, want dan moet dat toch makkelijk met 1 verwarming kunnen.  overigens, in de eetplaats zit je meestal alleenom te eten, in de zitplaats meestal veel meer, ik zou dus de kachel in die ruimte zetten waar je het meeste zit en er het meeste geniet van hebt. en liefst zo centraal mogelijk, kan je misschien ook de verwarming voor de keuken vermijden.

en zou een pelletkachel zoveel duurder zijn dan die hele rompslomp van toestellen?  kan ik me eigenlijk nauwelijks voorstellen. 

hans d

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.