Welke verwaring voor hsb | Ecobouwers.be

U bent hier

Welke verwaring voor hsb

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van DennisN
11/11/2011 - 16:41

Ik begin volgend jaar na de winter aan een houtskelet en weet niet meer wat te nemen wat zowel ecologisch verwarmen is als betaalbaar.
Wat is de beste verwarming in het houtskelet?

sugesties altijd welkom

3 Reacties

Reacties

afbeelding van bertvdg
11/11/2011 - 16:47

 Een pasklare oplossing is er niet. Er zijn er zoveel met elk zijn voor en nadelen. Ik veronderstel dat uw HSB goed geïsoleerd is.

 

Ik zou zeggen gebruik de zoekfunctie eens en kijk naar condensatieketels, pelletkachel, finoven, warmtepomp,...Ik zit in dezelfde situatie en ben er na 3 jaar ook nog niet uit. Binnen enkele maanden zal ik het ook moeten beslissen.

afbeelding van willem helsen
11/11/2011 - 19:21

Dag Dennis

 

Ik heb net zelf een houtskeletbouw gezet (metser is bezig met buitengevel en ramen komen er volgende week normaal gezien in) en bij mij is de keuze eigenlijk vrij snel gemaakt geweest.

Eerst voor een voldoende hoog isolatieniveau gezorgd en dan gekozen voor de momenteel meest economische oplossing denk ik wat een condenserende gasketel is met enkel vloerverwarming (lage temperatuur) op de benedenverdieping en de badkamer. Boiler voor warm water zodat de ketel klein genoeg gedimensioneerd kan worden.

Natuurlijk word dat anders als er bvb geen gas in de straat aanwezig is... Dan kom je eerder terecht bij warmtepomp of pellet. Maar denk momenteel indien je de keuze hebt voor gas dat het de meest economsiche budgetgerichte keuze is...

 

Mvg

 

Willem

afbeelding van DennisN
13/11/2011 - 20:07

Dag Willem,

ik blijf het internet afspeuren naar oplossingen die dan ook nog eens buget vriendelijk zijn . We hebben offertes van warmtepompen gehad en dit zijn prijzen waar je van achterover valt soms . Ja je kan dit op enkele jaren terug verdienen maar je moet het wel nu betalen en de prijzen van materialen blijven constant stijgen .Nu was is juist op de site van junckers aan het rondneuzen en viel mij een toestel op .

Het systeem is een boiler van 400l die met zonnepanelen word opgewarmt en een condesatieketel op gas die er word aan gelinkt . Het toestel gaat altijd de zonnepanelen voorrang geven om bij te verwarmen indien er water word afgenomen . indien dit niet gaat springt de ketel in . Dit lijkt mij een goed oplossing . En de prijzen die ik vind vallen goed mee . Zo word het water zowel warm sanitair water en vloerverwarming . Ik ga mijn licht eens opsteken bij een installateur hierover .

 

http://www.junkers.be/Documents/Editor%20Upload/DATASHEET%20CERAPURSOLAR.pdf

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.