welke plafondisolatie (eco?) bij 12cm | Ecobouwers.be

U bent hier

welke plafondisolatie (eco?) bij 12cm

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van die
06/05/2007 - 15:48
die

Beste,

wij willen het plafond van onze eerste verdieping isoleren. Boven deze verdieping staat er nog wel een puntdak maar de renovatie hiervan gaan we nog enkele jaren uitstellen.
Het puntdak is momenteel niet geïsoleerd. Daarom willen we nu tussen de balkjes van ons plafond isolatie aanbrengen. De afstand tussen de balkjes is ongeveer 30 cm en we kunnen 12cm dik isolatie steken.
Welk(ecologisch) isolatiemateriaal raden jullie en en waarom. Naast isolatiewaarden, ecologie is kostprijs natuurlijk een iets waar we naar kijken.

Alle tips zijn welkom want ik zie geen bomen meer door het isolatiebos

Alvast bedankt!

3 Reacties

Reacties

afbeelding van nelson-2
06/05/2007 - 23:05

Een (één v/d vele) oplossing : Zakken cellulosevlokken erin uitkappen en gelijkrijven. Indien het waait door de pannen van je dak (geen onderdak), daarbovenop dampopen papier vastnieten op je balkskes.

afbeelding van die
07/05/2007 - 09:15
die

Dit is zeker een eco-oplossing maar ongeveer 3 keer duurder dan bv glaswol.

Zijn deze cellulosevlokken ook 3 keer ecologischer?

afbeelding van jef v
09/05/2007 - 02:21

3 keer zo duur is moeilijk te geloven, isofloc horizontaal laten spuiten kost alles incl 60€ per m³ met weinig werk voor jou; glaswol en rotswol iets van een 70€/m³, zelf te doen met veel stof en irritatie.

Houtwol is ook vrij ecologisch maar 2 keer zo duur als glaswol dacht ik.

Je kan geen prijs plakken op ecologie, laat staan een getalwaarde op 'ecologisch-heid'.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.