Welke omvormer voor 16 panelen sunpower318 en wat met vreg groenestroomcertificaten? | Ecobouwers.be

U bent hier

Welke omvormer voor 16 panelen sunpower318 en wat met vreg groenestroomcertificaten?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van DAD033
10/05/2015 - 22:25

Hallo, ik heb een instalatie die 5 jaar oud is met Fronius IG Plus 50V-1 omvormer en 16 panelen van sunpower 318 (5088wp) in 2 strings aangesloten op 1 fase

nu na brand is de omvormer vernield en ben ik op zoek naar nieuwe omvormer .

welke omvormers zijn geschikt voor de instalatie? Ik zou ze wel graag opvolgen via internet.

ik heb een voorstel voor 2 omvormers te installeren van  SMA SB-2500-HF-30 is dit goed?

en hoe zit het met de vreg voor mijn groene stroom certificaten als ik verander nar sma deze ac vermogen licht toch hoger dan de fronius ?

 

mvg

2 Reacties

Reacties

afbeelding van AntonLaenen
10/05/2015 - 23:23

De SMA sunny boy is een veel gebruikte omvormer maar ik heb hier zelf geen ervaring mee, misschien iemand anders ?

De keuze voor 2 omvormers kan ik wel volgen gezien het grote vermogen maar laat zeker verschillende plaatsers met een voorstel en advies komen, zo kan je vergelijken.

 

Wat groenestroomcertificaten betreft denk ik niet dat dit een probleem zal geven, omvormers zullen in de meeste gevallen eerder vervangen moeten worden dan de panelen doordat deze sneller verslijten. Bovendien zal het verschil in opgewekt vermogen op jaarbasis niet veel verschillen. 

afbeelding van DeJurgen
11/05/2015 - 16:39

Twee omvormers i.p.v. één houdt op zijn minst een wijziging in t.o.v. het oorspronkelijke schema. De vraag is of dit een herkeuring verplicht maakt. Indien dit het geval is, dan dacht ik dat de huidige regeling ingaat na de keuring (= verlies minimumprijs GSC). Bij vervanging door 1 omvormer die het dichtst de oorspronkelijke benaderd lijkt me dit minder waarschijnlijk.

 

=> misschien een vraag voor de Vlaamse infolijn 1700?

 

Mvg,

Jurgen

 

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.