Welke keuze van gascondensatieketel? | Ecobouwers.be

U bent hier

Welke keuze van gascondensatieketel?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van club25
28/01/2016 - 11:29

Ik had graag eens geweten wat jullie ervaringen zijn op gebied van gascondensatieketels aangezien wij onze oude brander gaan vervangen door een nieuwe.

 

Ik heb al een paar offertes waarin vaillant of viessmann in voorkomen zijnde de viessmann Vitodens 200w 26 KW met spiraalboiler van 200l en van een Condensatieketel Vaillant Ecotec PlusVC 376 (37kw) plus Vaillant Boiler 200L unistor

Andere suggesties ? of zijn bovenvermelde goeie keuzes ?

We zijn met 2 volwassenen en 4 kinderen en hebben twee badkamers en 14 radiatoren die we natuurlijk niet tegelijkertijd openzetten.

Gisteren een installateur langsgekomen die bij vaillant, junkers en viessmann gewerkt heeft en nu zelfstandige is en die zweerde bij junkers

Alle info is welkom

3 Reacties

Reacties

afbeelding van geert devos
28/01/2016 - 11:45

Ben zelf ook zeer content van Junkers , heb drie installaties draaien in huurwoningen sinds een tiental jaar > nog geen defecten gehad. Prijs in vergelijking met Viesmann de helft.

- voor zo een groot gezin zou ik wel de (eventueel latere) aanschaf van een zonneboiler overwegen (klein gezin heb ik mijn grote twijfels ivm terugverdientijd).

Ik zou je dan ook aanraden om een 300liter te plaatsen (is niet veel groter dan 200) met een extra spiraal om later zonneboiler op aan te sluiten. Junkers heeft  "solar inside" wat wil zeggen dat de sturing van de ketel al voorzien is voor ZB.

 

300 liter om toch wat extra reserve aan zonnewinst te hebben, 200 gaat ook , maar zal al  moeten bijverwarmd worden  na 1 zonloze dag.

 

Voor het prijsverschil met viesmann kan je je zonneboiler aankopen.(is miss wat kort door de bocht maar je verstaat me wel,hé)

afbeelding van limer
28/01/2016 - 14:19

Mij lijken ze beide nogal overgedimensioneerd, maar ik ken de isolatiegraad van je woning dan ook niet.

Maar dat zou ik toch eens eerst correct laten bereken, ipv. te kijken welk merk je eventueel gaat nemen.

 

Je kan beter een kleinere ketel aanschaffen, die langere brandertijden heeft, dan een zwaardere die voortdurend aan/uit moet schakelen.

afbeelding van club25
28/01/2016 - 14:33

Het huis is van 1979 en niet zo goed geisoleerd.

We gaan wel binnenkort onze zolder volledig isoleren en mettertijd betere ramen installeren ook al is er nu al dubbel glas aanwezig maar das voor de toekomst.

Ik moet zeggen de meeste dat al komen kijken zijn, raden ons toch de ietswat zwaardere modellen aan misschien omdat het voor 6 personen is en geen klein huis is met vele kamers en daar komt binnenkort de zolder bij met twee volwaardige kamers zodat er 5 slaapkamers zijn, twee badkamers, living, twee keukens en dan nog een speelkamer en bureau. Ik weet ook wel dat die nooit tegelijkertijd gaan opstaan de radiatoren hiervoor.

 

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.