Welke folie? | Ecobouwers.be

U bent hier

Welke folie?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van GeertD
11/03/2013 - 18:00

Ik vraag mij af welke folie ik  best en waar zou gebruiken bij het volgende:

wand = gevelsteen - celit d3 - oregon staanders met 22 isover isoconfort 35 ertussen WELKE FOLIE? spano sb5 - leiding spouw - guproc 2 x 12,5.

platdak: WELKE FOLIE? - dampscherm in bitumen - purplaten van 16 cm - pvc dakbedekking.

tussenverdiep : WELKE FOLIE ? - liggers oregon met ertussen  isover isoconfort - spano sb7 floor

wand = HOUTEN LATJES WELKE FOLIE ? - celit d3 - oregon staanders met 22 isover isoconfort 35 ertussen WELKE FOLIE? spano sb5 - leiding spouw - guproc 2 x 12,5

1 Reactie

Reacties

afbeelding van bertvdg
13/03/2013 - 21:14

Geert,

 

Als je Celit gebruikt langs buiten is het niet nodig om er nog een folie over te plaatsen. Je mag dat doen maar dat is zeker niet nodig, zeker niet bij een wand. Als je het toch wil doen gebruik dan een dampopen onderdakfolie of indien je met open voegen zit tussen latjes een geschikte UV bestendige onderdakfolie voor gevels, merken genoeg die dat aanbieden.

 

Als je langs binnen met de Spano SB5 werkt is er ook geen folie nodig op voorwaarde dat je de naden afplakt met luchtdichtingstape.

 

In tussenverdiepen is het niet nodig een folie (dampscherm) te plaatsen vermits je binnen uw beschermd volume blijft. In de badkamer kan het wel soms interessant zijn om te voorkomen dat er echt veel damp uw roostering in trekt. Soms wordt er wel een folie geplaatst in de tussenverdiepen al was het maar om de isolatie op zijn plaats te houden of om doorvallen van stof te voorkomen.  Als je de roostering zou volblazen met cellulose is het uiteraard wel noodzakelijk

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.