welke fietskar of toch maar bakfiets | Ecobouwers.be

U bent hier

welke fietskar of toch maar bakfiets

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Anoniem1
13/12/2007 - 10:52

Met 'n kleine spruit in aantocht beginnen we na te denken hoe we ons met ons heel hebben en houden gaan verplaatsen als ie er is. We willen de kleine verplaatsingen graag met de fiets blijven doen maar dan hebben we wel enkele hulpmiddelen nodig.

De 'goedkoopste' oplossing lijkt ons een fietskar. Maar waar moeten we dan op letten. Welke zijn degelijke merken? Nadeel is dan wel dat de kinderen in een karretje achter je zitten en van veel contact dan geen spraken is.

Een andere optie is een bakfiets. Er zijn zelfs modellen waar een maxicosi in kan. En je kan je kleine spruit zien en er mee praten. Maar zo'n fiets is toch direct een serieuze investering en zo opzichtig in het straatbeeld. En hoelang gebruik je zoiets eingelijk. Maar mischien kunnen we een deel recuperen door m achteraf 2de hands te verkopen.

Al jullie aandachtspunten, tips en ervaringen ivm met fietskarren zijn welkom.

De meeste voorbeelden zagen we op www.fietskarinfo.be maar kennen jullie misschien ook nog andere websteks?

6 Reacties

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
13/12/2007 - 14:05
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)
afbeelding van Anonieme gebruiker
13/12/2007 - 14:09
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)
afbeelding van wonko
13/12/2007 - 14:56

Ik heb al dikwijls zitten kijken om een fietskar of een bakfiets te kopen. Ik zou er direct een stuk of 3 kopen moesten er geen praktische bezwaren aan vastzitten (en moest mijn vrouw me niet tegenhouden). Praktische bezwaren zoals "hoe dikwijls ga je dat gebruiken" "waar gaan we dat zetten" en natuurlijk ook de kostprijs, ’t is immers niet gratis hé

Ik ben zot van die bakfietsen waar je ook kinderen mee kunt vervoeren. Sommigen zijn dan nog ee extra fantasierijk uitgevoerd. In Nederland kun je zelfs bakfietsen met elektrische hulpmotor kopen, handig om met een zware last ook op en neer te kunnen fietsen (vooral "op" dan).

In Gent zijn er enkele winkels waar je redelijk wat fietskarren en bakfietsen kunt kopen.

Enkel websites met info en zo:
http://www.bakfietsweb.nl/
http://www.dekinderfietsspecialist.nl/bakfietsen/bakfietsen/index-babboe.htm
http://www.fietsfabriek.nl/ Als ik deze http://www.fietsfabriek.nl/pages/ff22.htm zag moest ik me toch wel erg inhouden om hem niet direct te gaan kopen! ;-)
http://www.tuktukbakfietsen.nl/
http://www.triobike.nl/
http://www.workcycles.nl/bakfiets/
http://www.bakfietshuren.nl/bakfiets_huren_particulier.html
http://www.cargobike.nl/modellen.php
http://www.fietskarinfo.nl/

http://www.fietsersbond.nl/urlsearchresults.asp?itemnumber=9148

Voor ons zal het waarschijnlijk een grote fietskar worden om de hond (Leonberger, weegt meer dan 50 g) mee te kunnen nemen op fietstochtjes.

afbeelding van frank-13
13/12/2007 - 16:20

Wij hebben ons onlangs een side carrier aangekocht

Een fietskar die naast je fiets hangt, ipv van erachter.
Wij hebben deze laten overkomen via de US (besteld via het internet, veel goedkoper dan bij ons)

Met deze fietskar heb je wel goed contact met je kind, als je fietst.

Nadeel: er kan maar 1 kind in.

afbeelding van yannik
13/12/2007 - 17:30

Die,

let ook nog op het feit dat als je met een bakfiets rijdt, er één af te veren massa is die gedempt wordt door de banden. Dat geeft aan uw kinderen hetzelfde comfort als aan U.
In een kar is de verhouding gewicht veerkracht van de banden snel zodanig dat het enorm stuitert.
Er bestaan ook 'moederfietsen', goedkoper als een bakfiets en minder opzichtig met hetzelfde voordeel kwaa comfort, maar het gewicht komt hoger en maakt de fiets zwaarder te besturen.
Een bakfiets is ook een erg polyvalente en handige fiets op zich.
Om gewicht te vervoeren is het principe van een bakfiets beter geschikt als een aanhangwagen, je moet de twee echt is vergelijken. Een tweewielige bakfiets rijdt geladen nog steeds even stabiel als een gewone fiets en zelfs minder nerveus dan ongeladen!

Yannik

afbeelding van Anonieme gebruiker
14/12/2007 - 13:22
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Beste,

M'n vrouw en ik hebben in september een karretje gekocht na uitgebreid te informeren (internet en enkele verkopers). Onze bevinding: de ideale kar bestaat helaas niet, afhankelijk van je budget en wensen kom je tot een (hopelijk goede) keuze. Wij hebben uiteindelijk een Winther Dolphin gekozen. Dit is een perfect ontworpen kar (veilige stevige hoge kar, vaste bodem, comfortabel voor onze dochter die al mee rijdt vanaf 3,5 maanden oud, minste rijweerstand, goed evenwicht en rijkwaliteiten gezien massapunt zich boven de wielas bevindt, helaas niet makkelijk oplooibaar, dus garage of stalling noodzakelijk).

Maar Charriot, Kid Car, Croozer,... zijn ook wel degelijk. In de familie hebben we enkele neven/nichten die zeer tevreden zijn van hun charriot. Je kan ook goedkopere karren vinden bij Decathlon etc. Maar die leken me minder duurzaam. We vonden dat de kar toch zeker 6 jaar moet mee gaan (regelmatig gebruik en hopelijk nog kindjes te verwachten).

Indien je er een kar koopt, zie dan ook dat je een goede koppeling hebt. De Weberkoppeling is wel duur, maar stevig en zeer gebruiksvriendelijk.

We hebben de kar gekocht bij een fietsenmaker in 't Leuvense(www.fietsenkoen.be, veel links op z'n site). Daar staan vele karren mooi opgesteld en krijg je een degelijke uitleg. Ok, via internet is het goedkoper, maar voor garantie, onderhoud of wisselstukken is 't beter via een erkende verdeler. Je hebt daar ook een assortiment fietsbakken en speciallekes zoals de feetz.

Succes met de te maken keuze,

Groeten,

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.