Welke bouwfirma's zijn te vertrouwen | Ecobouwers.be

U bent hier

Welke bouwfirma's zijn te vertrouwen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Johnnny
16/02/2015 - 07:59

Voila, wij gaan bouwen, dit weekend beslist.
Waar kun je vandaag de dag nog zeker uw geld in investeren… Niet dat wij zo rijk zijn, maar ge hebt schrik om het gewoon op de bank te laten staan voor later. Binnenkort zal dat ook nog getaxeerd worden.
We hebben er het ganse weekend over zitten praten, maar we gaan een huizeke zetten ermee dat we gaan verhuren. Ik denk dat dat zeker de slechtste keuze nog niet zal zijn. We gaan wel wat moeten bijlenen natuurlijk, maar met de lage rentes is dat ook het goeie moment denk ik.
Nu, er zijn een paar bouwpercelen te koop niet zo ver van waar wij wonen, dus dat zal rap beslist zijn. Omdat we gaan verhuren, kunnen we beter niet te ver moeten rijden om een oog in het zeil te houden.
We gaan wel niet veel zelf doen aan de bouw. Daar hebben we echt de tijd niet voor. Alleen, ge hoort regelmatig zo’n enge verhalen dat het helemaal mis is gegaan, dus onze grootste vraag nu is, hoe kunnen we weten of het een te betrouwen bouwbedrijf is?

3 Reacties

Reacties

afbeelding van walter-8
16/02/2015 - 17:03

Je neemt een architect en die helpt je dan zoeken naar firma's die kunnen leveren wat je vraagt...

afbeelding van Sander27
05/03/2015 - 07:22

Pas op dat verhuren niet altijd goed verloopt! Wij verhuren ook een huis, maar altijd is er wel iets. Ze lopen altijd zeker een maand of twee achter met betalen (is gelijk al aan de waarde van de waarborg, een oud huurcontract…) ik krijg regelmatig zeer agressieve mails toegestuurd, de buurt klaagt over de niet onderhouden tuin (wat legaal niet mag, maar blijkbaar doet ge maar…) en het ganse huis staat vol met afval, rommel en troep… Dat wordt nog iets wanneer ze eruit zullen gaan. Daar hebben we schrik voor, dan betalen ze zeker de huur niet meer (het is een sociaal geval ondertussen, dus een advocaat nemen zal niet veel uitmaken…), gaan we een dure container kunnen huren om alles zelf weg te smijten en zal er zeer veel te repareren zijn wat normaal voor hen is. Maar bon, zelf huren we ook, en wij zijn zeer goede huurders dus die zijn er wel.

En bouwen, tja, dat kan zeker verkeerd uitdraaien. Mijn ouders hebben destijds een duur chique appartement gekocht dat nog gebouwd moest worden. Zelf woonden ze in een huis, dat ze toen te koop hebben gezet en waar ze dus op een bepaald moment uit moesten. Nu was het appartement uiteindelijk 2,5 jaar later pas klaar ! Dat zijn drama’s… Ze waren al 2 jaar uit hun eigen huis en uiteindelijk heeft mijn vader nooit in dat nieuwe appartement gewoond, die is daarvoor zelfs nog gestorven.

Nu, dat appartement was een project van een heel klein bouwbedrijf dat nog maar net nieuw was. Dat is zeker één van de punten waar ge naar kunt kijken, hoe lang bestaat het bedrijf al. Hoe langer het bestaat, hoe zekerder het bedrijf is. Zeker in de bouw zijn er veel bedrijven die 1 of 2 jaar bestaan, failliet gaan, een hoop geld mee doen onder gaan en dan weer onder een nieuwe naam beginnen. Een ander punt is referenties vragen. Dat kunt ge ook zelf, en gaan kijken. Nu, op internet staan er zo nog wel andere tips om na te gaan of een bedrijf betrouwbaar is of niet, ik zou die punten gewoon eens af gaan voordat ge begint.

afbeelding van charel
05/03/2015 - 08:14

Je hebt gelijk dat je het geld in een woning steekt, maar vermits het bij jou vooral om het rendement gaat zou ik toch nog eens goed nadenken over wat voor woning je dan best neemt.

Een ééngezinswoning nieuw laten bouwen om daarna te verhuren is waarschijnlijk wel het minst rendabele. Ook heb ik de ervaring dat een tuin dan eerder een nadeel dan een voordeel is. Die wordt in de praktijk, door een huurder,nooit onderhouden zoals het zou moeten. Hoe groter de tuin en het huis hoe groter de problemen en hoe kleiner het rendement.

Naargelang hoe goed je bekend bent met de bouwpraktijken kan je dan beter een oudere rijwoning of appartement kopen, al dan niet met nog wat renovatiewerk aan. Je kan hier soms evenveel huur krijgen met een veel kleinere investering.

 

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.