Welk verwarmingssysteem feestzaal/ repetitie zaal harmonie?

Beste mensen, het verwarmingssysteem van de zaal is aan vernieuwing toe. Wat met gas voor verwarming, boiler en keukentoestellen?

Is het game over gas gebruik?

De zaal heeft volgende kenmerken:

-opp. 300m2, keuken inbegrepen 

-EPC= D

-industrieel verwarmingssysteem met gasbrander en ketel met water warmtewisselaar en luchttoevoer via kanalen systeem in het plafond. Dit systeem voorziet ook de ventilatie. Een boiler voor de keuken is rechtstreeks gekoppeld aan de gasbrander en wordt geregeld met een thermostaat

-19°C is de gevraagde MAX. temp. bij -5°C

-bezettingsgraad:

1 avondrepetitie in de week

1 zondagochtend repetitie 

Sporadisch verhuur in het weekend met of zonder gebruik van de keuken

Kan een warmtepomp  een oplossing bieden, zo ja welk type? Blijft gas toch nog in de running gezien de toestellen in de keuken? Een combinatie warmtepomp met IR- panelen aan het plafond waar de muzikanten zitten? Tijdens vriesweer en volledige bezetting van de zaal de warmtepomp volledig activeren tot 19°C?

Graag jullie visie aub.

Mvg.

Mon

Reacties

misschien moet je iets vertellen over het huidige verbruik en kost van de verwarming.

Vlaanderen staat vol van dat soort zaaltjes: al ouder, slecht geisoleert en misschien met een verwarming aan vernieuwing toe en weinig gebruikt.

De betere optie zou zijn energetisch verbeteren (dus veel isolatie) en dan ook zorgen dat de zaal veel meer gebruikt wordt.  Wat dom dat er ergens een grote zaal is zo dikwijls leeg staat.  

Mijn advies zou zijn niets te doen en die verwarmingstechnieker te zoeken die de verwarming nog 10 jaar aan de praat houdt. Ik geloof niet dat vernieuwen zonder hogere bezettingsgraad zinvol is.  

Walter