welk systeem van bronwarmte bij warmtepomp ? | Ecobouwers.be

U bent hier

welk systeem van bronwarmte bij warmtepomp ?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van maurice
10/09/2005 - 20:31

Wij gaan bouwen en denken aan toepassing van warmtepomp.
Maar welk systeem ga ik het beste gebruiken?Kan mij iemand nu eens echt zeggen welk de beste toepassing is.De woning zal enkel en alleen met vloerverwarming voorzien worden om alle vertrekken te verwarmen.Kan dit zonder probleem en kan 'nwarmtepomp dit aan,ook in putteke van de winter als het -20°c is.Is er iemand die zo'n installatie thuis in werking heeft?

2 Reacties

Reacties

afbeelding van Hans Delannoye
11/09/2005 - 11:54

Maurice

Als je het forum een beetje volgt, dan weet je al dat wij op zo'n vraag geen antwoord kunnen geven. Of je het warm krijgt hangt van twee dingen af: het vermogen van de warmtebron, en het isolatieniveau van de betrokken woning. Zonder meer gegevens is mijn antwoor dan nee.

Het beste is water/water of bodem/water. En zeker geen direct systeem a la Masser.

Hans

afbeelding van david pittomvils-1
11/09/2005 - 14:36

wij hebben thuis een water/water, met enkel vloerverwarming

de meeste installaties worden echter berekend op -8 of -10 en dus zeker niet -20°, want dan zou je installatie licht overgedimensioneerd zijn en enorm pendelen volgens mij. Wanneer is het trouwens eens -20° in België!

Groeten,

David Pittomvils

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.