weishaupt ketel? | Ecobouwers.be

U bent hier

weishaupt ketel?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van jessie
14/03/2007 - 15:59

beste,

Twee jaar geleden lieten wij een hoogrendementsketel van Buderus plaatsen in onze rijwoning. Sinds kort hebben we echter condens in onze schouw met vocht in de slaapkamer tot gevolg. De installateur die komen kijken is (niet de oorspronkelijke plaatser, die geeft geen gehoor meer)liet ons weten dat een inoxschouwvoering niet mogelijk is door de te kleine diameter van de schouw. We zouden moeten een nieuwe ketel plaatsen. voorstel is een weishaupt condensatieketel van 25kw. Mijn vraag is waarom een condensatieketel wel kan aangesloten worden op een flexibel in onze schouw en de ketel die er nu staat niet. We willen zeker weten of deze kosten nodig zijn...en voelen er ons ook wat tegengezet door vorige cv-installateur. Is Weishaupt een goede keuze? Er wordt verder een buitenvoeler en boilervoeler aangeraden, hierover heb ik al verschillende voor-nadelen gelezen maar raak er niet zo goed wijs uit. Kan iemand ons wat raad geven? alvast bedankt.

5 Reacties

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
14/03/2007 - 17:44
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

kan u niet door een muur naar buiten,en dan met inox omhoog

afbeelding van thomas-15
14/03/2007 - 18:23

er is altijd een oplossing
nieuwe ketel kopen is te zot !

je kan met kleinere diameter gaan werken en ventilator op het schouweinde bv

contacteer eens
arend schoorsteentechniek
dewalssche schoorsteentechniek Gentbrugge

specialisten schouw

afbeelding van rene-11
14/03/2007 - 18:30

Hallo Jessie,

Een hoogrendementsketel heeft een minimum uitlaatgassentemperatuur nodig van 70 graden celsius(dus door de gehele schouw) ander gaat er condens in de schouw komen.

Zijn er hier metingen aan gedaan ? Uw vorige installateur had dit moeten controleren.

Het kan ook zijn dat uw met uw cv watertemperatuur omlaag gegaan bent waardoor de uitlaatgassentemperatuur ook daalt.

Misschien gaat het met een hogere watertemperatuur wel, maar dat zal iemand de temperaturen moeten gaan meten.

Weishaupt is een goede keuze maar als je andere ketel pas 2 jaar oud is zou ik eerst kijken of er niet een manier is om deze toch nog te blijven gebruiken.

afbeelding van jessie
15/03/2007 - 08:27

bedankt voor jullie reactie. We hebben ondertussen een tweede installateur+schouwtechnieker laten komen die het ook te zot vond om een nieuwe ketel te plaatsen. Hij dacht dat een smalle schouwvoering wel zou lukken. Ze komen over een drietal weken langs om een bal neer te laten in de schouw en te kijken of dit lukt. We hopen van wel natuurlijk.

rene: onze watertemperatuur staat inderdaad laag. Bedankt voor je tip!

thomas: bedankt voor de adressen/aanbevelingen!

marcelvm: we kunnen niet met de inox door de muur, de ketel staat midden in het huis (rijwoning) tegen een gemeenschappelijke muur...

afbeelding van Anonieme gebruiker
15/03/2007 - 18:16
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

trekonderbreker plaatsen en schouwbuis isoleren kan heel wat bijdragen tot voorkomen van condensatie.Dauwpunt van gasolie is ongeveer 58 graden

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.