Watertemperatuur condensatieketel?? | Ecobouwers.be

U bent hier

Watertemperatuur condensatieketel??

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van sunnybeam
02/09/2007 - 22:49

Wij hebben sinds kort dubbel glas laten plaatsen.Nu de zomer bijna voorbij is vraag ik me af op hoeveel graden ik mijn condensatieketel moet stellen?
Ik heb ergens gelezen dat je water dat van de radiatoren komt minder dan 55 graden moet zijn.Is om je ketel te laten condenseren.Maar hoe kan ik dat meten?

Ik heb nu de temperatuur van de ketel op 60 graden ingesteld.
Wat denken jullie is dit een juiste instelling of toch nog aanpassen?

chris

2 Reacties

Reacties

afbeelding van lambert-2
03/09/2007 - 08:28

Ik veronderste, kijkende naar je temp van je CV, dat je met radiatoren werkt. Zorg er wel voor dat je je ruimte nog warm krijgt. Temp. van de CV omlaag betekent normaal gezien dat je radiatoren voldoende (extra) gedimensioneerd zijn voor de lagere temperatuur.

afbeelding van jozef
27/09/2007 - 20:59

wij zijn sinds april overgeschakeld van mazout op een aardgas-condensatieketel met "weersafhankelijke" kamerthermostaat en stellen temperatuur van de ketel voor de verwarming in op "maximum" ( volgens aanbeveling fabricant - in dit geval "Vaillant" ). kamertermostaat en de modulerende techniek van ketel zorgen voor ideale aanvoertemparatuur van het water zonder nadelige werking van condensering.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.