waterontharders : watergenius | Ecobouwers.be

U bent hier

waterontharders : watergenius

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van stef b
09/05/2006 - 14:39

Onze nieuwbouw staat er nu 1 jaar, en we weten en merken dat er in onze streek zeer hard water uit de kraan komt, dus zijn we van plan om een waterontharder te plaatsen.

Men heeft ons verteld dat men best een toestel koop bij een firma die dan ook op regelmatige basis het toestel een afstellingen onderhoud kan geven, en toestellen uit groothandels best kan laten.

Mijn eerste gedacht was de firma Watrex, maar daar heb ik al rare verhalen van gehoord, dus heb ik nu de firma Watergenius die volgende week langs komt en wat uitleg en een offerte zal geven.

Heeft er iemand ervaring met Watergenius ? Wat is nu de beste plaats voor een waterontharder ? Vlak waar het water binnenkomt (voor de CV) of na de CV ?

Thanks !

24 Reacties

Reacties

afbeelding van pat-7
09/05/2006 - 19:33
pat

Waar woon je ergens?

afbeelding van stef b
09/05/2006 - 19:55

in Meldert biij Hoegaarden (3320)

afbeelding van björn van staeyen
10/05/2006 - 08:59

Stef,

"Wat is nu de beste plaats voor een waterontharder ? Vlak waar het water binnenkomt (voor de CV) of na de CV ?"

je CV water hoef je alvast niet te ontharden, want dat is zogenaamd "dood water" (wordt niet vervangen, hooguit aangevuld).

Wat je wel kan ontharden is je "warm water" en dan uiteraard best vóór je verwarmingstoestel anders zet de kalk zich in het toestel af.

Al je water ontharden is onnodig en bovendien ook onnodig duur.

Meer info over waterontharders vind je elders op dit forum
http://www.bondbeterleefmilieu.be/agora/view.php?bn=bbl_lag&key=1091452944&first=&last=

groeten,

Björn

afbeelding van Anonieme gebruiker
16/05/2006 - 17:38
marc spijker (niet gecontroleerd)

ik zou een waterontharder voor de cv zetten dit om de cv installatie te vullen volgens de norm ( VDI2035 )
en voor die paar honderd lieter water hoef je het niet te laten

marc

afbeelding van lucvt
16/05/2006 - 22:14

Als ik me niet vergis, heeft het tijdschrift Test-Aankoop al een paar keer een artikel gewijd aan de (onzin van) waterontharders.

Me dunkt dat ze de meeste systemen met de grond gelijk maakten. Ik geloof dat er zelfs een systeem bij was dat werkte met magnetische krachten.
Het ontkalkingsproduct kan soms ongezond zijn en de buizen corroderen. Bovendien was de kostprijs soms onverantwoord hoog.
Tijdschrift 473 van 2004 schreef hierover, maar ik heb het niet meer. Je kan er in de meeste bibliotheken wel naar vragen.

Misschien kan de was en de warmwaterboiler last krijgen van kalkafzetting. Hoe heter het water, hoe meer afzetting denk ik. De wamachine op regenwater kan een alternatief zijn, maar regenwater om de vaat af te wassen of om te douchen zie ik niet echt zitten.

Ik zou toch niet voortgaan op de praat van verkopers en ook niet op reclames als die van wasontkalker Ca..on.

afbeelding van Anonieme gebruiker
16/05/2006 - 22:45
marc spijker (niet gecontroleerd)

als water verder onthard wordt dan 4 duitse grden kan het aggressief worden en buizen laten corroderen.
zodra je water met een hardheid van meer dan 10 duitse graden hebt is een waterontharder aan te raden omdat je met zo'n apparaat minder wasmiddel,zeep enz hoeft te gaan gebruiken. volgens de diverse aanbieders ga je zo'n € 350,- per jaar besparen.
zelf heb ik een waterontharder van JUDO zitten deze ontharder is s'werelds zuinigste als het gaat om spoelwater en zoutverbruik. Verder zit er nog een desinfectie systeem op zodat bacterieen geen kans krijgen.
de opstart en afregeling gebeurd door de technische dienst van JUDO en dit is gratis
ietswat voor een noordeling zoals ik natuurlijk fantastisch is.

Marc
vanuit Nederland

afbeelding van johanombelets
29/05/2006 - 20:10

Beste Marc,

Jij wordt zeker gesponsord door JUDO!!!

Overal waar er een item over waterbehandeling geopend wordt, komen jouw naam en JUDO in diezelfde topic voor!!!

Groeten,

Johan

afbeelding van zach wwater
29/05/2006 - 20:34

Watergenius, beter gezegd Airgenius,

Zoveel lucht verkopen kan niemand beter!!!

Zogezegd een eigen gefabriceerde verzachter verkopen die volledig geassembleerd is met onderdelen van andere bestaande verzachters, dit dan nog duur verkopen, € 70 en meer vragen voor een opstart en na een 1/2 jaar al een 1ste ondehoud komen uitvoeren, enkel hun zout mag gebruikt worden want anders geen garantie, enz enz...

U vraagt, wij kunnen antwoorden

Dan zijn er betrouwbaardere firma's zoals JUDO, BWT, Watrex, Durlem... om er maar enkele te noemen, deze hebben tenminste een eigen ontwikkeld toestel dat al jaren hun degelijkheid heeft bewezen!!!

Ik hou jullie niet tegen, maar een verwittigd man is er, in dit geval, meer dan 10 waard.

De groeten aan iedereen.

afbeelding van stef b
29/05/2006 - 21:18

Beste,
ik heb 3 firmas over de vloer gehad, aquacare, watrex en watergenius. Van deze 3 was er slechts 1 persoon die eigenlijk de moeite deed om uit te leggen in lekentaal hoe een waterontharder eigenlijk werkt, en dat was die van watergenius. Ik heb dan ook alle verbruik van de 3 producten vergeleken, en blijkt dat die van watergenius dan ook het laagste is in het verbruik. Er is dan ook geen meerprijs gerekend voor de installatie, noch voor de opstart van het product, en het eerste onderhoud moet pas na het eerste jaar gebeuren. En als je hun het onderhoud laat doen krijg je korting op het zout, wat dan ook weer de meerprijs tot een nuloperatie brengt.
Dat hun waterverzachter uit onderdelen bestaan van andere producten is geen uniek geval, er zijn zoveel electro producten die technologie van andere merken gebruiken, zoals B&O, electrolux etc etc ...
In kort, Watergenius was de enige die de garantie, en prijs kon op tafel leggen zwart op wit waar geen enkel ander van de 2 ander firma's aan kon. Het enige waar de verkopers van Watrex en Aquacare met uit de bus kwamen als troef was het zoveel jarig bestaan van de firma etc .. Wat me dan wel deed verbazen dat watrex verkoper een immobiliën achtergrond had ? en dat aquacare geen label kan verkrijgen van federatie van waterbehandling met hun nieuwste product
De twintec (gebruikt zoutblokken, en die zijn enkel bij hun verkrijgbaar en nergens anders.) en slechts 2 jaar garantie ???????
Ik denk dat je eerst even uw bronnen moet herzien voor je zulke opmerkingen maakt.
Ik ga niet zeggen dat je volledig ongelijk hebt, ik heb het product tenslotte nog niet laten installeren, maar met 10jaar garantie op het volledige product, met het laagste verbruik aan water, zout en electriciteit is een onderhoud van 80€ per jaar geen stopper.

afbeelding van zach wwater
29/05/2006 - 22:30

Beste Stef,

We spreken elkaar nog eens wanneer je toestel geplaatst is, dan zullen de echte bedragen je wel om de oren vliegen, neem de omniumverzekering van 10 jaar maar ineens!!! Ter info, de meeste onderdelen van een verzachter worden immers door de leveranciers onder garantie vervangen bij defect, en geloof me, mijn bronnen weten waar ze over praten.

Veel succes gewenst.

afbeelding van stef b
30/05/2006 - 08:39

Die verzekering zit er al in ...en kost me niks extra..
Mijn overbuur heeft een waterverzachter van watrex, en de electronica heeft al 3 maal de geest gegeven, 2 huizen verder heeft een twintec en is al 2 weken aan het wachten op zijn zoutblokken.
Ik denk dat je met alle toestellen geluk moet hebben ongeacht wat de kostprijs of merk ervan is.

afbeelding van monica
23/03/2007 - 10:33

Valt me op dat er inmiddels bijna een jaar niemand meer iets geantwoord of gevraagd heeft. Is er inmiddels iets veranderd? Zijn meningen herzien??

Ik heb de vraag of iemand ervaring heeft met aquacomfort uit Nederland (20 jaar??) (en daarvoor en nu nog schijnbaar in België? al 80 jaar aldus verkoper)

Prijs bijna 2300,-. Ik vind het veel geld.Ionenwisselaar. Duitse hardheid bij ons 11,3 aldus watermaatschappij. Zij raden zo'n apparaat af voor huishoudens. Ongezond en kan de koperen waterleiding aantasten wanneer de Duitste Hardheid onder de 5,6 wordt gebracht. (Op 0,0005 aldus verkoper van dit apparaat).
Benieuwd naar de reakties. Zel heb ik al zoiets van dat het van mij niet hoeft. Dan haal ik wel schoonmaakazijn of Viakal in huis.. (wie heeft ervaring met wat het beste de kalkdruppels verwijderd??)

Groetjes Monica

afbeelding van maarten-16
24/03/2007 - 01:49

Beste stef,

Wij hebben 2 jaar geleden eentje vanWatergenius gekocht. Tot nu toe loopt alles prima. Toen kostte die 1000 euro, de concurrentie vroeg 1500. Watergenius beweert marktleider te zijn met 25% van de markt.
Kwa verbruik aan zout is het toestel behoordelijk zuinig (3 zakken per jaar).
Let op welk zout je koopt. Dat van WG zelf, is iets duurder maar gaat het langste mee.

Als je naar een doorstromer gaat voor warmwater is een waterverzachter zeker nodig.

Nu sommige verkopers beweren dat je minder schampoo en zelfs koffie gaat verbruiken. Nu op wasproducten voor kleding staat wel degelijk dat je minder zeep nodig hebt.

Groeten,

Maarten

afbeelding van chathanky
25/03/2007 - 11:51

In wasmiddelen zitten zelf ook al onthardingsmiddelen om de werking van het zeep te verbeteren.
Dus de verkoper heeft hier in wel deels gelijk.

afbeelding van ronald-6
26/03/2007 - 22:02

L.S.

Waarom met zout in de weer als het ook anders kan.

www.scalewatcher.nl biedt deze uitkomst.
Geen onderhoud, levensduur ongeveer 20 jaar, Eenvoudig zelf te installeren.
10 jaar fabrieksgarantie en 12 maanden niet goed geld terug.

Met vriendelijke groet,

Ronald

afbeelding van ronald-6
26/03/2007 - 22:02

L.S.

Waarom met zout in de weer als het ook anders kan.

www.scalewatcher.nl biedt deze uitkomst.
Geen onderhoud, levensduur ongeveer 20 jaar, Eenvoudig zelf te installeren.
10 jaar fabrieksgarantie en 12 maanden niet goed geld terug.

Met vriendelijke groet,

Ronald

afbeelding van hyperbo
26/01/2008 - 14:38

Misschien wat laat , maar toch wens ik te reageren op deze item;

Wij hebben een watergenius; het toestel heeft enkele jaren goed gewerkt. Wel stoorde het mij mateloos dat wij verplicht zout moesten kopen van hun, ze vertelden mij dat hun zout beter was van kwaliteit dan bijvoorbeeld het zout van Akzo: je reinste bullshit natuurlijk, wel vroegen ze veel meer geld voor hun zout. Tevens stelde hun verplichte jaarlijkse onderhoud niet veel voor. Ee halfuurtje werk, even een filterje kuisen en dan snel een heleboel geld afrekenen.
Daarom heb ik dit onderhoud dan een aantal jaren zelf gedaan.
Na een 5 tal jaren kreeg ik ineens een lek in de kop van de ontkalker. We lieten de technieker komen die ons vertelde dat door gebrek aan onderhoud deze ontkalker niet meer te herstellen was.
Er waren ook geen reserve onderdelen ( eventueel een voilledige nieuwe kop ) beschikbaar meer!!!
En dit voor een toestel van amper 8 jaar oud en met eenkostprijs van 2000 Euro!!
Ze lieten wel een offerte achter voor een nieuwe watergenius...Nooit van mijn leven!!! terug 2000 Euro uitgeven en dan na 8 jaar weeral geen reservestukken meer hebben zeker?
Na enkele maanden heb ik zelf deze ontkalker eens bekeken, de oorzaak van de lek was eigenlijk een rubber klepje dat wat gekrompen was en daaroor lekte; een normaal sljtonderdeel. Aangezien dat dit dus blijkbaar niet meer te verkrijgen is heb ik het hersteld met wat silicionen. Alles bijeen een uurtje werk. Nu werkt de ontkaler ondertussen al een jaar zonder problemen.
Dus mijn conclusie; het zijn de zuiverste rippers die er bestaan; moest ik ooit nog een nieuwe ontkalker kopen dan zal ik zeker en vast een bekend groot merk kopen zoals bijvoorbeeld een "Culligan"; daar heb ik een tijdje geleden een reservemotortje voor gekocht van een toestel van 20 jaar oud ( voor mijn moeder) dit was probleemloos te verkrijgen!!!.

Goetjes.....
Stef B schrijft:
> Onze nieuwbouw staat er nu 1 jaar, en we weten en merken dat er in onze streek zeer hard water uit de kraan komt, dus zijn we van plan om een waterontharder te plaatsen.
>
> Men heeft ons verteld dat men best een toestel koop bij een firma die dan ook op regelmatige basis het toestel een afstellingen onderhoud kan geven, en toestellen uit groothandels best kan laten.
>
> Mijn eerste gedacht was de firma Watrex, maar daar heb ik al rare verhalen van gehoord, dus heb ik nu de firma Watergenius die volgende week langs komt en wat uitleg en een offerte zal geven.
>
> Heeft er iemand ervaring met Watergenius ? Wat is nu de beste plaats voor een waterontharder ? Vlak waar het water binnenkomt (voor de CV) of na de CV ?
>
> Thanks !

Stef B schrijft:
> Onze nieuwbouw staat er nu 1 jaar, en we weten en merken dat er in onze streek zeer hard water uit de kraan komt, dus zijn we van plan om een waterontharder te plaatsen.
>
> Men heeft ons verteld dat men best een toestel koop bij een firma die dan ook op regelmatige basis het toestel een afstellingen onderhoud kan geven, en toestellen uit groothandels best kan laten.
>
> Mijn eerste gedacht was de firma Watrex, maar daar heb ik al rare verhalen van gehoord, dus heb ik nu de firma Watergenius die volgende week langs komt en wat uitleg en een offerte zal geven.
>
> Heeft er iemand ervaring met Watergenius ? Wat is nu de beste plaats voor een waterontharder ? Vlak waar het water binnenkomt (voor de CV) of na de CV ?
>
> Thanks !

afbeelding van wonko
28/01/2008 - 08:30

Een beetje in dezelfde lijn als die "scalewatcher":

Wij hebben een paar jaar geleden een magnetische kalkbestrijder geplaatst. Het betreft echter een passief apparaat, zonder elektrische stroom. Het systeem werkt door gestapelde magneetjes waarrond een dunne watermantel kan stromen. Deze snlle stroming en de wisselende magnetische velden zouden zorgen dat de kalkmoleculen een soort van pre-kristalijne toestand vorme in he water en geen steen-afzetting vormen op verwarmingsaparaten.

De aanleiding om dit te plaatsen was het verkalken van het verwarmingselement voor ons warm water. Het toestel was nog maar 5 jaar oud! Inderdaad, erg hard water bij ons.
Ik vond de uitleg over het werkingsmechanisme nogal "hocus-pocus" en stond er sceptisch tegenover. Op het internet wel een wetenschappelijke studie gevonden die niet kon verklaren hoe het werkt, maar wel bevestigd DAT het werkt.
Wat ons overtuigd heeft is het feit dat de producent van onze verwarmingsketel (ATAG) blijkbaar garantie geeft op de instalatie als er met een dergelijk systeem gewerkt wordt. Moesten we nog eens zo'n probleem hebben komen ze dus het element gratis vervangen.

Kostprijs was ook gunstig, ergens rond de 600 euro.

afbeelding van klaas-1
28/09/2008 - 17:43

Zijn er nog andere mensen die ervaring habben met SaceWatcher? Wij wonen in Brussel (hard water) en overwegen er een aan te schaffen....
Mvg
Klaas

afbeelding van wonko
29/09/2008 - 08:44

Volgens mijn ervaringen is het magnetische systeem dat wij hebben (geen Scalewatcher) goed voor toepassingen waarbij lange tijd water door de leidingen loopt. Onze boiler was de aanleiding voor het plaatsen van dit systeem en daar zal het wel goed kunnen werken.
We zien in onze waterkoker dat het wel degelijk werkt. Er is minder kalkafzetting en de kalkafzetting is vooral minder hardnekkig. Het vormt geen harde korst, eerder een poeder dat je zo kunt afwrijven. En dat is net wat ze ons voorspeld hadden.

Ik heb de indruk dat het niet zo goed is voor toepassingen waar je een kleine hoeveelheid koud water uit de kraan neemt om dan op te warmen. Dat water staat immers meestal reeds een tijdje (enkele uren) in de leidingen stil. Dan zal het effect van dat magnetisme stilaan ongedaan gemaakt worden.

Wat voor ons de doorslag heeft gegeven is dat de instalateur ons vertelde dat Atag waarborg geeft op de warmtewisselaar als er zo'n magnetische ontkalker geplaatst is. De vervanging van die warmtewisselaar heeft ons immers meer gekost dan wat die magnetische ontkalker heeft gekost.

afbeelding van teske
04/02/2009 - 21:16

Hallo allemaal ga voor iets goeds ga voor boshuis thuis in water deze mensen zijn super 5 jaar in gebruik nooit iets stuk 100% ook een eigen lijn ontharders prijs en service staat hoog bij dit bedrijf . oordeel zelf

afbeelding van Waterexpert
17/06/2010 - 11:37

Dag iedereen,

Voor alle duidelijkheid, alle bedrijven ( geen namen) moeten winst maken, de ene maakt op verkoop toestellen, de andere maakt het op zout, nog een andere maakt het op onderhoud enz...

Wat betreft, garanties .. de enige echte garantie die u niets zal kosten is de eerste 2 jaar want deze moet het bedrijf aan zijn klant geven. Belgische wet heeft deze ingevoerd begin 2005.

Alle andere garanties, 5 jaar, 10jaar enz zijn garanties maar mits tegenprestatie, wat neerkomt op het volgende. indien u deze garantie verkijgt bij ene of andere bedrijf moet u de garantievoorwaarden lezen of kennen en 99% komt op het volgende neer: verplicht om hen verbruiksmateriaal  te gebruiken en/of verplicht onderhoud te laten uitvoeren.

Een onderhoud uitvoeren op u ontharder is een zeker een PLUS maar is geen must. met andere woorden. u moet voor u zelf uitmaken of u deze jaarlijks wenst te onderhouden ja dan niet.

Een goed onderhouden ontharder heeft weliswaar een langer levensduur, (normaal +/- 15 jaar), een goed onderhouden ontharder kan 20 jaar en langer meegaan.

Bedrijven of beter gezegd Verkopers/techniekers van bedrijven die beweren dat er na 10 jaar geen wisselstukken niet meer te verkrijgen zijn van een bepaalde apparaat, zijn enkel op verkoop uit en niet om een correcte service-na-dienst te bezorgen.

Wat betreft: het verschil in zout die door verschillende bedrijven verdeeld wordt, kunnen wij het volgende vertellen.

  • Zouttabletten = zijn duurder maar beter voor uw ontharder 

ER zijn twee soorten op de markt: iets goedkopere zijn de eerste soort vierkant geplakte  zouttabletten vormen  soms een gekoekte pastij in uw zoutbak, met als gevolg dat uw ontharder dan draait op water zonder zout = geen ontharder

Tweede soort zijn ook tabletten zijn niet geplakt ( Regenit) en zijn dus ook de duurste en ook de beste op de markt. het 99.9% puur zout en moch u kan deze opeten zonder enig vrees voor uw gezondheid.

  •  Zoutkristallen= zijn goedkoop maar zijn niet altijd even zuiver met als gevolg dat de pekelbuis van uw ontharder somsverstopt zal zijn en  dus meer kans op interventies en/of onderhoud.

Wat betreft. het verschil in toestellen. is meestal de klep of ( the brain) ....

Sommige toestellen beschikken over heel goede kleppen, ( Geen naam) die geen gram zout of liter water teveel verspillen. Deze toestellen zijn uiteraard iets duurder.. maar ieder groot bedrijf heeft ook budget toestellen, dat zijn toestellen van zelfde merk maar prestaties minder interessant voor klant met als gevolg meer water en zout bij regeneraties ( spoeling)   en/of zelfs te veel regeneraties (spoeling) per week. Belangrijk informatie bij het aanschaffen van een ontharder....

De kleinere toestellen die nu op de markt zijn, zijn duplex systeem... het soort systeem dat altijd spoelt als die ene fles verzadigd is, schakkelt hij over naar een andere fles met als gevolg ( meer water en zoutverbruik)

Wat ook super interessant is. hoe gebruiksvriendelijk is dit toestel. kan ik deze gemakkelijk herinstellen indien nodig ... een te ingewikkelde sturing is meestal te duur toestel. telkens er een probleem zich voordoet, moet er een technieker ter plaats komen. Indien toestel in Garantie, is het geen probleem, in geval van geen garantie, te veel kosten ...

 

U kan normaalgezien bij alle bedrijven een gratis analyse aanvragen,. Opgelet, ze hebben wel geen erkende labo’s om volledige analyses wat betreft bacteriën enz te testen.

 

Gr.

 

Waterexpert

afbeelding van Zelfplaatser
31/07/2010 - 18:43

Ikzelf vind WaterGenius ook een bedenkelijke firma. Waterverzachter is redelijk goedkoop (1500€) alles zelf te plaatsen. Zij komen in dienst stellen voor 200€ en na 6 maanden komen ze opnieuw afstellen. (weeral betalen). Hun zout is duurder. Vorige week nog een onderhoud laten doen. 88€ voor het onderhoud, vervanging van een patroon 18€ , 3 zakjes zout 30€ totaal : 144,16€ incl. BTW. Technieker is ongeveer 15 minuten binnen geweest. Desinfectie was gratis (LOL) en apart vermeld op factuur. Ik vraag me af als ze dit als geste gratis doen, wat er dan wel inhet onderhoud zit.

Bij het plaatsen hebben ze 2 maal het binnenwerk moeten veranderen (onder garantie gebeurd) ... de installatie heeft een jaar niet gewerkt, maar wel 2 maal moeten betalen. (indienstname en controle). Ik koop NOOIT nog een watergenius ontharder.

Bij verkoop vermelden ze NIET dat de indienstname 200€ kost EN ze na 6 maanden opnieuw langskomen.

afbeelding van jef-14
01/08/2010 - 09:08

Toch wel een onderwerp dat heel gevoelig is voor reclame blijkbaar waardoor het erg moeilijk wordt om ervaringen te evalueren.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.