Water van schildpadden in regenput gelopen...Salmonella? | Ecobouwers.be

U bent hier

Water van schildpadden in regenput gelopen...Salmonella?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Lilian1972
07/05/2013 - 17:54

Heb daarnet mijn vijver gekuisd met daarin mijn 2 schildpadden. T water was al aardig warm vd zon en redelijk vuil...Ik kip mijn vijver van 1x1m2 uit naast de keel van de regenput en hoor t water erin lopen. Heb gelijk het water handmatig proberen weg te krijgen maar hoe groot is de kans op salmonella? Behalve de keukenkraan werkt alles op regenwater(bad,zonneboiler ed). Het was +-20 liter, weet niet hoeveel er echt is ingelopen. Er zit maar een simpele filter op de pomp...Ben nu bang voor besmetting of valt dat nog redelijk mee? Weet niet hoeveel water er in de put staat maar het heeft hier al heel lang niet meer geregend, enkel beetjes motregen. Heb 2 kleine kindjes die wel eens van t badwater durven drinken, vandaar.
Bij voorbaad dank, Lilian

2 Reacties

Reacties

afbeelding van AntonLaenen
07/05/2013 - 21:13

Met kindjes in huis zou ik gaan voor no risc, regenput leeg laten lopen en leidingen eventueel even naspoelen met proper water. 

Ik denk dat de temperatuur misschien niet direct kwaad kan maar aangezien het ook nog veel en vuil was zou ik op zeker spelen. En er staat nog regen op het programma dus je zal snel weer van proper regenwater kunnen gebruikmaken.

afbeelding van brother paul
08/05/2013 - 12:21

meten is weten:

 pak een fles van dat putje en laat het eens analyzeren. Bacteriele analyse kost tussen de 50-70 euro in de apotheek. (wordt gedaan door klinische labo's)

dus water goed laten stromen, en na een emmer water getapt te hebben, pak je daar een fles water van en laat dit analyseren

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.