wat is de juiste dikte en breedte van houten (buiten- en vaste-) lamellen | Ecobouwers.be

U bent hier

wat is de juiste dikte en breedte van houten (buiten- en vaste-) lamellen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van tom123
17/03/2013 - 14:54

Ik wil graag lamellen van hout gaan integreren in een houten gevel. Ik weet alleen niet wat een gebruikelijke of wat de minimale dikte en breedte is van een houten lamel. Daarnaast is mijn vraag hoe deze lamellen aan de gevel bevestigd kunnen worden. Is hier een speciale methode voor? of worden deze lamellen netzoals bij de gevelbekleding bevestigd aan de daarachter liggende regels ( dit zijn haaks op de planken/lamellen geconstrueerde latten). De lamellen hoeven niet te draaien. Ik hoop op informatie zodat ik het duurzame huis kan afbouwen.
Bijvoorbaat DANK, MERCI!!

2 Reacties

Reacties

afbeelding van walter-8
17/03/2013 - 19:48

wat is je doel van lamellen? estetisch? Iser iets functioneel aan?  Misschien toch een schetsje geven over wat je van plan bent?

Walter

afbeelding van tom123
18/03/2013 - 09:52

De lamellen worden schuin op het gevel vlak geplaatst. De lamellen worden daarom uit architectonisch oogpunt geplaatst. Het moet dus iets estetisch worden. Het paviljoen is daarnaast een soort uikijkpost en er is daarom op sommige plekken niet veel daglicht gewenst. De lammellen hebben daarom ook de functie om het zonlicht te weren. Estetisch gezien zou ik de lammellen zo lang en dun mogelijk willen maken maar ik ga ervanuit dat er eisen zitten aan de dikte van een lamel. Daarnaast weet ik dat de planken die de rest van de gevel vullen om de meter opgespijkerd moeten worden. Nu ga ik er vanuit dat dit ook bij de lamellen van belang is. Ik heb in het documt een snelle schets geplaatst van het paviljoen. Het is niet hoe het er uiteindelijk uit gaat zien maar ik hoop dat het duidelijkheid schept. Daarnaast heb ik een document geplaatst met een afbeelding die aan de onderkant de schuinlopende planken weergeeft en aan de bovenkant de schuinlopende lamellen. (schaal 1:5) 

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.