warmtewisselaar in schouw | Ecobouwers.be

U bent hier

warmtewisselaar in schouw

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van rudi-18
24/12/2006 - 11:32

Hallo,
Ik heb een flam inbouwcassette. De tempratuur van de rookgassen ligt tussen de 200 en 250 °C en bevat dus nog een heleboel energie. Vandaar het idee om nog een warmtewisselaar te plaatsen in het schouwkanaal van de cassette en deze aan te sluiten op de CV kring. Heeft hier iemand ervaring mee ?

mvg

4 Reacties

Reacties

afbeelding van hans-26
24/12/2006 - 12:08

Ja

afbeelding van rudi-18
25/12/2006 - 11:17

Hans,
Kunt U wat meer info geven hoe U dit gedaan hebt ? Hoe is uw WW gebouwd en wat zijn uw ervaringen ?

afbeelding van ruben-6
29/10/2012 - 12:32

Hallo,

ik denk er ook aan een flexibele metalen leiding rond de schouw van mij hout pellet kachhel te wikkelen en deze t e verbinden met de CV buffer zonneboiler.

Heeft iemand dit al uitgevoerd?

Welke materiaal is hier meest voor geschikt?

 

afbeelding van Kris Vandermeulen
29/10/2012 - 14:37

voor een betere temperatuursuitwisseling tussen schouw(pijp) en warmwatervat maak je de warmtewisselaar misschien best in koper.

koper is ook nog zachter dan andere materialen maar de koperen buis mooi rond de schouw wikkelen zal niet zo vanzelfsprekend zijn.

 

best de schouwpijp erafhalen, een stevige structuur erin steken en dan de koperen buis errond wikkelen.

 

wel eens opletten ivm de temperaturen.... een pelletkachel heeft een uitstoot die veel minder warm is dan die van een gewone houtkachel.

bijgevolg moet je meestal een geïsoleerde schouw hebben (indien buiten de woning) om zeker te zijn dat de rook voldoende kan stijgen

indien de rook teveel afkoelt komt het opstijgende effect van de warme rook namelijk te vervallen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.