Warmtepomp (lucht lucht) of gas vloerverwarming ? | Ecobouwers.be

U bent hier

Warmtepomp (lucht lucht) of gas vloerverwarming ?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van coop
29/01/2011 - 16:55

Ik heb een oude cafe gekocht (rijhuis) en hier is een bijbouw aan geplaatst.
Nu ben ik aan het bekijken wat het beste is voor mijn gehele huis te verwarmen.

Wat is nu het beste, een warmtepomp (lucht lucht) of vloerverwarming op gas ?
Als ik gas zou nemen zou ik ook 2 gashaarden willen hebben (voor in de herfst als het nog te warm is voor de vloerverwarming maar savonds een beetje bij te verwarmen).
1 in de tv ruimte en 1 in de keuken welke ook de gang zou mee verwarmen zodat de koude daar wat gebroken is.

Bij ons op het werk verzinken we staal door elektrolytisch te verzinken, we jagen een hoop stroom door de plaat waardoor de zink in de poriën kruipt en we zo minder zink nodig hebben om hetzelfde resultaat te verkrijgen.

We gebruiken enorme hoeveelheden elektriciteit op het werk en onlangs woonde ik een presentatie bij waar verwacht werd dat de stroomprijs de volgende jaren met 60% zou toenemen.
Betekent dit dat voor de gewone mens de stroomprijs ook zo enorm zou stijgen ?
De gasprijs zal ook wel stijgen, maar toch niet zo drastisch zou ik denken.

Wat is jullie gedacht ervan, en naar wat neigt jullie voorkeur ?

3 Reacties

Reacties

afbeelding van Hans Delannoye
30/01/2011 - 17:40

mijn voorkeur gaat naar zo goed isoleren, dat je quasi geen verwarming meer nodig hebt.  en dan zijn de prijzen van gas en elektriciteit van geen belang meer!

hans d

afbeelding van coop
30/01/2011 - 17:45

Het is een rijhuis, op sommige plaatsen wordt het lastig isoleren, maar waar het kan ga ik de alles isoleren.

Het zal niet perfect zijn maar beter als nu in ieder geval.

Kan ik best voor gas gaan ?

 

afbeelding van Hans Delannoye
30/01/2011 - 19:47

tja, dat hangt er in de eerste plaats vanaf hoeveel vermogen je nodig hebt.  want dat is toch zowat het belangrijkste criterium. 

als je 4 kW of minder nodig hebt, is aardgas zeker niet het meest aangewezen, los van de ecologische bedenkingen.  als je dat laatste criterium als belangrijkste neemt, is een massakachel met warmtewisselaar de beste oplossing volgens mij, maar allicht niet de goedkoopste. 

aardgas zal zeker goedkoper zijn in aanschaf en gebruik de eerste jaren, want een warmtepomp kost een pak meer in aanschaf.  en aangezien we niet weten hoe de energieprijzen zullen evolueren (er worden dit jaar weer serieuze prijsstijgingen verwacht) is het ook niet in te schatten wat het effect op termijn is.  vandaar dat isoleren de boodschap is.  welke energiebron je ook gebruikt, hoe minder je nodig hebt, hoe beter je er vanaf komt.

hans d

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.