warmtepomp eindwerk | Ecobouwers.be

U bent hier

warmtepomp eindwerk

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van kane
12/03/2007 - 17:49

Mijn eindwerk gaat dus over de warmtepomp en ik moet ook hievoor een praktische proef bedenken. Heeft iemand hier misschien een idee wat ik het best kan doen?

5 Reacties

Reacties

afbeelding van jef v
13/03/2007 - 03:39

Vul een ijskast met aarde en zet een ventilator op de rooster achteraan en je hebt een grond-lucht warmtepomp :).

afbeelding van kane
13/03/2007 - 21:48

Maar zo ga je toch niet echt de warmte opdrijven tot een hoger temperatuursniveau enkel onttrekken. Misschien nog niet zo'n slecht idee hoor zal het eens voorleggen aan men mentor :D

afbeelding van jef v
14/03/2007 - 03:31

"warmte opdrijven tot een hoger temperatuur niveau" klinkt niet echt als iets dat je in een wetenschappelijke eindwerk zet. Warmte heeft geen temperatuur, het is een energie vorm.
Als je warmte ergens onttrekt, lever je die ook ergens. De ijskast zal de aarde (of lucht,...) binnenin afkoelen door er warmte aan te onttrekken. Deze warmte word achteraan afgegeven aan de omgeving en deze zal daardoor opwarmen.

Het is natuurlijk een theoretisch voorbeeld, maar veel kleiner dan ijskast of airco kan ik niet direct een voorbeeld van het warmtepomp principe geven.

afbeelding van sublimator
14/03/2007 - 08:55

Een eenvoudige manier om het princiepe aan te tonen:
een goede fietspomp, een stopje om deze fietspomp af te sluiten ( bv het slangetje dichtgeperst met een klemmetje), twee bakjes water en een termometer.
Hoe? ... het is jullie eindwerk.

afbeelding van kane
14/03/2007 - 11:43

Mja bedankt voor de tips. Ook een mogelijkheid is om misschien een dagje mee te gaan met een installateur maarja waar vind je zo iemand die dat ziet zitten :D

Had het misschien wat verkeerd geformuleerd met die ijskast :-)

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.