Warm water in hotels | Ecobouwers.be

U bent hier

Warm water in hotels

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van nikki
29/03/2006 - 23:28

Geachte,

In een hotel heeft men vaak een boiler groter dan 300liter warm water. 24/24, 7/7 dienen dit water verwarmd te worden op min. 60°C. Het grote volume is nodig om aan de behoefte aan warm water 's ochtends en 's avonds te voldoen.

Heeft er iemand een oplossing om het energieverbuik te verminderen door bijvoorbeeld:
- een nieuwe cv-ketel te plaatsen met kleinere boiler die aan de behoefte voldoet (bestaat dit??)
of
- de ketel na 22.00h af te zetten en om 5.00h terug op te zetten (kan en mag dit??)

Suggesties aub,

Met vriendelijke groeten,

Nikki

3 Reacties

Reacties

afbeelding van björn van staeyen
30/03/2006 - 10:26

Nikki,

men zou kunnen starten met de boiler bijkomend te isoleren zodat de warmteverliezen tussen 22u en 5u sterk verminderen ...

Björn

afbeelding van paul-11
30/03/2006 - 14:21

Het lijkt me dat Hans je hierin beter kan adviseren, das geen situatie waar je eenvoudig een oplossing voor kan vinden. Ben benieuwd wat hij je voorstelt......

afbeelding van grandru
30/03/2006 - 15:28

Hallo,

een paar zonnepanelen plaatsen, temperatuurverlaging voor een paar uur zal niet veel uitmaken, beter een goedgeisoleerde boiler op dezelfde temperatuur houden en maken dat die groot genoeg is zodat hij na 1 douche niet direct moet bijverwarmen.
Welk hotel heeft er een boiler van 300liter??? vind ik aan de kleine kant. Bij mij staan er 2 van 360L(reeds voozien met dubbele serpentine voor later zonnepanelen aan te sluiten "budget") in serie verbonden voor 10 kamers, bij mij heeft er natuurlijk nog niemand komen klagen dat het water niet warm is.
Al gebeurd dat er 30 personen in een tijdspanne van een half uur zich een douche/bad namen en géén enkel probleem.
Hou ook rekening met legionella en de desbetreffende verplichtingen voor de installatie(bij mij nog niet verplicht maar wel al voorzien).

groeten

Jacinto

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.