Warm water enkel met zonneboiler ? | Ecobouwers.be

U bent hier

Warm water enkel met zonneboiler ?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Kristofta
27/06/2012 - 13:51

Hallo , Ik ga straks naar een huis kijken dat te koop staat . Het enigste dat ik nu heb is de omschrijving van de makelaar . Het huis is Semi-passief (wat dat ook moge betekenen ) :Ze wordt verwarmd via één pelletkachel en een systeem van luchtverwarming. Warm water wordt verkregen via een zonneboiler (8m²). Ik heb er zowat mijn bedenkingen bij . Kan je in belgie alleen op de zon rekenen voor warm water of moet er altijd een back up zijn voor de wintermaanden zonder zon? Met een pelletkachel denk ik dat ze enkel een kachel hebben (in de leefruimte ) die door zijn warmte af te geven aan de lucht het hele huis verwarmd . Of kan een pelletkachel water opwarmen om als Cv te gebruiken ?Heet het dan niet een pelletketel ? Kan je een pelletkachel gebruiken om water voor sanitair bij te verwarmen ? alvast bedankt !

 

5 Reacties

Reacties

afbeelding van ruben-6
27/06/2012 - 13:58

Hallo,

de kans is groot dat de pelletkachel ook het sanitair water verwarmd als deze brand in de winter. Wij hebben zelf ook een pelletlkachel die in 2 modellen bestaat één met naverwarming van lucht en één met hydro module voor CV water of sanitair WW op te warme.

Best eens vragen hoe het systeem juist werkt.

 

 

afbeelding van Ingir
27/06/2012 - 15:54

Als je houdt van een raketinstallatie in je woonkamer...

afbeelding van Bert Verbeeck.
28/06/2012 - 09:53

Wellicht niet mogelijk dat het sanitair warm water alleen via zonneboiler geproduceerd wordt...

Als de info waarover je beschikt enkel de omschrijving van de makelaar is, dan moet je daar niet te veel geloof aan hechten: Welke makelaar kent het verschil tussen een pelletkachel en een pelletketel ? Voor het zelfde geld staat er een Leuvense stoof in...

Neen, omschrijvingen van makelaars, daar kan je geen huis op bouwen... Het enige wat we zeker weten is dat de makelaar er wederom veel geld zal aan verdienen.

 

Bert

afbeelding van Jan De Gols
30/06/2012 - 08:08

 Ruben, je "bezoek mijn site"- link verwijst naar de homepage van UGent, niet echt bescheiden doch dit ter zijde . Ik zocht die raketfoto in 't groot. NB Heb jij dit in je living?

afbeelding van ruben-6
30/06/2012 - 19:46

Jan,

Dit is gewoon de site van mijn werk, wat moet ik hier anders mee?

inderdaad deze staat in onze living en dient nog omkast te worden indien het eens past. Hij wordt gebruikt om in de winter 's avonds de temperatuur wat te verhogen. (van +/- 19 naar 22°C) De verwarming staat overdag uit en 's avonds wordt de VV niet meer aangezet. Met een duw op de knop start hij op met pellets en daarna schakelen we meestal over naar hout. Als je nog info zou willen ivm het toestel laat maar iest weten...

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.