warm edge 3 dubbel glas | Ecobouwers.be

U bent hier

warm edge 3 dubbel glas

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van tavernierb
13/11/2011 - 10:52

Hallo,

Vorige week contract getekend voor het plaatsen van triton ramen en kolos schuiframen van blijweert in mijn nieuwe woning . Alles is in 3 dubbelglas . Dure aangelegenheid omdat we hier over 8 schuiframen + gewone ramen spreken en in totaal 90 m 2 glas .Als laatste punt en wat nog niet is beslist kwam het onderwerp van afstandhouders van swiss spacer . Omdat het 3 dubbelglas is , is de kost 2 maal duurder dan 1.1 glas ( 2 lagen glas ) . totale meerkost +/- 1900 euro . ik vind dit toch teveel van het goede en zou denken om alleen het buitenste glas met swiss spacer te voorzien en de binnenste met de gewone aluminium afsluiting . Is dit goed of moet ik beide lagen met deze warm edge voorzien - of helemaal niet ?

10 Reacties

Reacties

afbeelding van Hans Delannoye
13/11/2011 - 16:34

je koopt toch ook geen racewagen met trappers? 

afbeelding van tavernierb
13/11/2011 - 18:17

Nee , maar ik wil niet meer uitgeven als het niets meer brengt . volgens een glasspecialist op een andere forum zou de warm edgs aan de binnenkant geen meerwaarde zijn. ik wou dit gewoon is checken.

 

Meld dit berichtAntwoord met een citaat door marnix van glassmetal » vr 13 maart 2009, 19:51

een warmedge kost ongeveer zo'n 1,6 tot 2 euro per strekkende meter.
In 3 voudig glas is dat dus x2 in vierkante meter is dat dus 2x2x4
dus zo'n 16 euro per vierkante meter en da's toch een serieus prijsverschil op een vierkante meter.

Echter, het is niet nodig om 2 x warmedge te voorzien in 3 voudig glas dat brengt niet echt veel op. Beter is éénmaal een warmedge (buitenste) en dan gewone zwarte afstandhoude in alu of als het u niks uitmaakt qua esthetiek pakt ge ne zwarte thermix en ne gewoon alu afstandhouder.
Is dan wel beeek raar zicht als ge naar het glas kijkt.

afbeelding van Hans Delannoye
13/11/2011 - 21:42

weet natuurlijk niet wie die "specialist" is, maar bij mijn weten doet niemand dat. maar 5 jaar geleden keek ook de helft van de specialisten in de bouw je ook aan alsof ze het in keulen hoorden donderen als je sprak van 20 of meer cm isolatie in de muur.

verder is dat alleen maar 16 € als het een glas van 1 bij 1 m is, als het glas 2*3m is, is dat 40 € of  6.66 per m².  eigenlijk maar de helft (3.33 €) want je wil een kant toch doen.

en dan kan je je de vraag stellen, langs binnen of langs buiten?  tijdens het stookseizoen gaat de warmte van binnen naar buiten, mij lijkt het dan logischer dat je de geïsoleerde afstandhouder langs de binnenkant plaatst.  maar ik ben natuurlijk geen specialist.

hans d

afbeelding van tavernierb
14/11/2011 - 17:56

Vandaag gebeld naar saint gobain glas . Wisten het ook niet . Ik wacht nog steeds op hun telefoon !!!!!

 

afbeelding van vdbriel
14/11/2011 - 18:13

Mij lijkt het dat de koude zoveel mogelijk buiten moet blijven, dus de warme edge aan de buitenkant zetten.

Roeland

afbeelding van Hans Delannoye
14/11/2011 - 21:06

nee, de warmte moet binnen blijven.  koude komt nooit naar binnen, warmte gaat naar buiten.  je moet naar de warmteflux kijken, en dan lijkt het me logisch dat je het langs de binnenkant plaatst.  maar ik vind het sowieso te gek om halve kosten te doen.

hans d

afbeelding van vdbriel
15/11/2011 - 07:09

 Hoi Hans,

Omdat dit tegen mijn buikgevoel ingaat heb ik het even in uwert ingegeven.

Als warm edge afstandshouder heb ik wel kurk genomen. Dit om verder in de extremen te gaan om het duidelijker te kunnen zien.

De oppervlakte temp aan de afstandshouder is hoger indien je de afstandshouder binnen plaatst.

Ik moet mijn buikgevoel dus bijstellen:

Dit is wat ik heb ingegeven voor de 2 gevallen:

 

http://www.u-wert.net/berechnung/u-wert-rechner/index.php?&d0=0.5&mid0=8...

en

http://www.u-wert.net/berechnung/u-wert-rechner/index.php?&d0=0.5&mid0=8...

 2x Warm edge blijft uiteraard beter.

Roeland

afbeelding van Hans Delannoye
15/11/2011 - 14:16

inderdaad interessant om te zien wat het effect is. 

maar eigenlijk is het elementaire fysica, de warmteflux gaat altijd van warm naar koud.  wat wij als koud aanvoelen, is eigenlijk warmte die wij uitstralen, en daardoor hebben we een koudegevoel.

hans d

afbeelding van tavernierb
15/11/2011 - 17:08

Nog steeds geen antwoord van saint gobain . Blijkbaar is dit een te moeilijke vraag voor hun.

Hans ,ik heb ook de simulatie gezien , je had gelijk . Ook 2 x kurk in de berekening  gezet en het verschil is niet bijzonder groot

afbeelding van tavernierb
17/11/2011 - 09:46

Saint gobain kan mij geen antwoord geven op mijn vraag . Ik denk dat ik dan toch 2 x warm edge zal zetten. Als ik de meerkosten zie om mijn huis deftig te isoleren + warmtepomp water - water om verbruik laag te houden kom ik al aan een serieuze meerprijs . Ik beklaag de toekomstige bouwers want dit wordt alleen nog erger . Hans en de andere , vriendelijk bedankt voor jullie hulp en deskundig advies. 

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.