WAR, vloerverwarming en kachel | Ecobouwers.be

U bent hier

WAR, vloerverwarming en kachel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Eddy Lermytte
26/08/2015 - 17:45

Onze nieuwe verwarmingsinstallatie ziet er als volgt uit.

Vitodens 222-f met Vitotronic 200

Vitotrol 300A afstandsbesturing

Er zijn 2 circuits, één voor de vloerverwarming beneden en een tweede voor de radiatoren boven waarop thermostaten staan.

 

We hebben beneden een open haard die we in het tussenseizoen en in de winter willen doen branden. Hoe kan ik best de instellingen doen voor de vloerverwarming beneden in samenwerking met de WAG? Dus de vloerverwarming verminderen wanneer de kachel brand.

 

Bedankt.

5 Reacties

Reacties

afbeelding van Ingir
26/08/2015 - 19:53

Bij ons werkt het (zonder WAR) met gebruik van een digitale klokthermostaat. De schoorsteen loopt bij ons centraal door de woning en verwarmt 3 slaapkamers, nachthal, badkamer en leefruimte op zolder. Na een avondje stoken blijft de zware schoorsteen zo'n 18-24 uur warmte afgeven. De gasketel is gedresseerd door het vermogen op 30% af te toppen en de aanvoertemperatuur tot 30°C te beperken. De ketel draait afhankelijk van de houtstook meer of minder uren per etmaal.

afbeelding van Eddy Lermytte
26/08/2015 - 20:28

Probleem is dat de Vitotrol, volgens wat ik heb gelezen, geen echte thermostaat is en niet echt rekening blijkt te houden met de temperatuur in de kamer. Blijkbaar bestaat er iets zoals kamertemperatuurbijschakeling of ruimtecompensatie maar dat is me niet helemaal duidelijk.

afbeelding van pierrechristiaens@telenet.be
27/08/2015 - 10:44

 

Hebt ge op de radiatoren boven thermostatische kranen, ofwel een thermostaat (in elke kamer)? Volgens mij heeft een thermostatische kraan geen invloed op de werking/niet werking van de circulatiepomp van het tweede circuit.

 

Als ge met een haard werkt in de living moet er in elk geval een thermostaat in de living staan om de verwarming op tijd uit te schakelen. Enkel werken op de WAR zal dan niet lukken. De werking van de vitotrol ken ik niet.

afbeelding van Eddy Lermytte
27/08/2015 - 10:48

Boven staan er effectief thermostatische kranen op de chauffages.

Ik heb gelzen dat je de Vtitrol kunt instellen zodat hij ook reageert op de kamertemperatuur en niet alleen op de WAG. Alleen heb ik nergens gevonden hoe je dit moet doen.

 

 

afbeelding van pierrechristiaens@telenet.be
27/08/2015 - 14:55

 

Dus moet ge zien hoe boven de circulatiepomp geactiveerd wordt. Of gebeurt dit manueel, zodat ge ze in het begin van het stookseizoen moet opzetten, en dat ze dan gedurende 6 maanden continu draait?? Er bestaaan misschien ook thermostatische kranen die draadloos met de circulatiepomp communiceren? Toch opletten.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.