wandverwarming - leem - jutewapening | Ecobouwers.be

U bent hier

wandverwarming - leem - jutewapening

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van wlaflere
16/06/2011 - 15:55

Ik ben van plan om jute als wapening in de leempleister te gebruiken voor de muren met wandverwarming.

Maar ik zit nog met 2 vragen:
- welke dikte van jute hebben jullie gebruikt? jute op rol van 300g/m^2 kan ik goedkoop in een legerstock krijgen. Of moet dit zwaardere jute zijn (= sterker), of net lichtere jute (=neemt minder water op) ?

- jute is geweven, kan dus trekkrachten opnemen in de 2 richtingen waar de draden geweven zijn. Wat gebeurt er als er uitzetting is onder een 45 graden hoek met de geweven draden ? dan biedt de jutewapening toch geen enkele treksterkte ? Toch zie ik niemand 2 lagen jute 45graden verdraaid over elkaar gebruiken ...

1 Reactie

Reacties

afbeelding van Hans Delannoye
16/06/2011 - 17:57

willem

wij gebruiken jute van 120 gr/m², voorschrift van onze leverancier.  maar alleen als de kalnt dat absoluut wil, ik geef de voorkeur aan een glasvezelnet, kost nog iets minder en is veel sterker.  jute kan ook beginnen rotten en werkt niet zo makkelijk.

denk er ook aan dat de wapening in de laatste 10mm komt te zitten!

hans d

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.