Wandverwarming | Ecobouwers.be

U bent hier

Wandverwarming

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van rik-17
29/01/2007 - 17:02

Hallo forum!

Mijn vrouw en ik zijn reeds een tijdje bezig met laag energie bouwen (mijn heeft zelfs haar thesis hieromtrent gemaakt ism VIBE). In 2006 zijn we gestart met de bouw van onze strobalenwoning (laag-energie: K 18 op papier en budget vriendelijk aangezien we 80% zelf uitvoeren) Momenteel zijn we zo goed als rondomrond dicht. Met andere woorden: de strobalen steken in de muur en binnenkort starten we aan de binnenkant van ons huis.
Met de huidige wetgeving in gedachten (EPB) en gezien we een k-18 woning bouwen gaan we ventileren. Maar we vrezen dat, naar comfort toe, we zouden kunnen tekort schieten qua wamrte in putteke winter in plaatsen als de living, de keuken en de badkamer (we spreken dus louter en alleen over bijverwarmen voor het comfort). Hier willen we wandverwarming plaatsen, aangestuurd door een gasketel. Lijkt jullie dit een goed idee? Waar vinden we dergelijke systemen? Wat zijn de alternatieven? Beter nog: wat zijn de ervaringen met zowel wandverwarming als met eventuele alternatieven?

Alvast bedankt!

Groetjes,

Rik

5 Reacties

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
29/01/2007 - 20:20
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

aquatherm wandverwarming
verdeler marchal in herstal

afbeelding van leo-6
29/01/2007 - 20:52
Leo

Wij hebben de zolder van onze rijwoning voorzien van wandverwarming. De 2 puntgevels die grenzen aan de buren voorzien van 10cm eps/heraklith platen en daarop aluflex buizen met een dikke laag leem. Ik vindt het super die wandverwarming. En ik kan vergelijken want beneden ligt er vloerverwarming en op het eerste radiatoren.

Greetz
Leo

afbeelding van guido-13
29/01/2007 - 21:48

bij ons is het grotendeels wandverwarming, interca voor gevormde stenen, enkel de keuken is vloerverwarming, wij hadden reserve radiatoren voorzien, maar deze hebben nog niet gewerkt, enkel in badkamer omdat we daar een uurtje op voorhand goed verwarmen naar 24°, wat zeer confortabel is, het is de bedoeling iedere plaats afzonderlijke thermostaat te geven (ben bezig), samen met zonneboiler.

afbeelding van rik-17
30/01/2007 - 10:47

Schitterend mensen! Bedankt.

Inderdaad, Dirk, Aquatherm was me ook al aangeraden. Ervaring mee?

Opbouw van de muren in de living: (buitenzijde) 3 lagen kalk - strobaal (=44cm) - wandverwarming tegen de strobalen op en volledig bedekt met leem.
In de badkamer: Deltavent folie - 28cm rotswol (2x14cm) - dampscherm - gipsvezelplaat - wandverwarming - gipsvezelplaat

Lijkt jullie dit ok?

Bedankt!

Groetjes,

Rik

afbeelding van Esbjorn
24/09/2011 - 16:20

Hey Rik,

hebben jullie nu idd met die muuropbouw gewerkt voor de wandverwarming? Jullie hebben ondertussen waarschijnlijk ook al wat winters doorgebracht in jullie huis, tevreden met jullie verwarmingssysteem?

Zelf zijn we ook bezig met het plannen van een strobalenwoning, in maart starten we met de funderingen. Wandverwarming op het stro leek mij daarbij echt wel een heel logische keuze, maar veel informatie vind je er niet over.

Groeten,

Esbjorn Fiers

strohuis.wordpress.com

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.