wand plaatsen om 2 klassen te maken | Ecobouwers.be

U bent hier

wand plaatsen om 2 klassen te maken

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van philip-9
30/05/2007 - 11:44

hallo,

Ik zit met een klein vraagje,

we willen op school van 1 klas 2 klassen maken.
geld speelt geen rol maar moet zelf plaatsbaar blijven.
maar hij moet heel goed geluid tegenhouden.
wat kunnen jullie mij aanraden?

groetjes

7 Reacties

Reacties

afbeelding van Tom Peeters - Symbiose
30/05/2007 - 12:38
tom

ge eens kiken bij gyproc, zij hebben ontdubbelde wanden, speciaal omwille van akoestische eisen. Voordeel is ook dat gyproc-wandjes gemakkelijk zelf te plaatsen zijn.

afbeelding van wout-3
31/05/2007 - 12:11

Philip,

je kan met houten balkjes (CLS) van 9 x 9 een raamwerk maken, waarop je langs beide zijden een dubbele beplating aanbrengt. Dit kader kan je ook maken met metalstud-profielen, maar da's natuurlijk iets minder ecologisch. De tussenruimte vul je op met rotswol, maar als het goed akoestisch moet isoleren, dan gebruik je beter een materiaal met een hogere densiteit, zoals houtwolplaat, vlas, cellulose.

Voor de akoestiek is het oo van groot belang dat de wand zo min mogelijk in aanraking komt met de constructie. Dus onder je vloerprofiel een mousse band gebruiken, en bovenaan ook. De beplating mag ook de constructie niet raken. De voegen die zo rondomrond lopen kan je afkitten.

Wout

afbeelding van Anonieme gebruiker
31/05/2007 - 12:28
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

hallo,

Ik heb al eens gehoord om slechts aan één zijde een dubbele beplating aan te brengen, dat zou akoestisch beter zijn.

Kan iemand hier iets meer over zeggen? Klopt dit?

afbeelding van stan-3
31/05/2007 - 12:36

ontdubbelen van de wand is 1 zaak

het is de truk om een aantal openeenvolgende materialen boven elkaar te plaatsen die verschillende geluidsgolven opnemen.evt geluidsisolatie in de wand steken.onder en bovenregel een mouse, of een drukvaste geluidstrillende mat te voorzien.

greetz

afbeelding van Tom Peeters - Symbiose
31/05/2007 - 12:58
tom

@stan,..dat heeft gyproc bij zijn akoestische wanden: opvullen met rotswol (goede akoestische eigenschappen, en een rubberband aan onder en boven profiel)

@Jans: dit klopt theoretisch: een dubbele beplating trilt met een andere frequentie dan een enkele plaat, waardoor de geluidsgolven zich slechter kunnen voorplanten.

afbeelding van Anonieme gebruiker
31/05/2007 - 13:13
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Doen zoals Wout uitlegt en dan bovenop je beplating nog een laag wandkurk hangen : extra geluidsisolerend en nog heel praktisch ook om vanalles op te hangen met bv. duimspijkers (lijkt mij wel leuk in een klas voor tekeningen en zo).

afbeelding van bob de baecke-1
31/05/2007 - 20:03

Klik eens op ‘zoeken’ bovenaan deze pagina en tik dan de zoekterm
‘geluidsisolatie’ in.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.