Wachtbuis in gevelisolatie slecht? | Ecobouwers.be

U bent hier

Wachtbuis in gevelisolatie slecht?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Eric Swings
27/10/2015 - 05:02

Hallo,

Ik heb een vraagje over het aanbrengen in gevelisolatie.

Momenteel wordt mijn huis "ingepakt" met 13cm xps isolatie. Omdat ik geen lelijke buizen op mijn gevel wil, heb ik een buis van 4cm dikte aangebracht op de muur, zodat deze later verdwijnt achter de laag isolatie. Ze dient voor telenetkabels , en voor andere kabels die in de toekomst nog zouden nodig zijn.

De aannemer is hier niet gelukkig mee, hij beweert dat ik last ga krijgen met schimmel op de muur op die plaats. Dus vraag ik me af: kan dat kloppen, of is hij overbezorgd? Er blijft immers nog zeker 8 cm xps voor de buis over....

Hopelijk kan iemand me geruststellen.

6 Reacties

Reacties

afbeelding van benn
27/10/2015 - 21:46

Schimmel zal je er niet door krijgen en een koudebrug ist ook niet maar de verminderde isolatie op 1 plaats is inderdaad niet ideaal

+ beetje meer werk voor de aannemer. Kan je wachtleiding niet in de grond buiten?

afbeelding van geert devos
28/10/2015 - 12:06

Of (deels) inslijpen in je muur , zodat het verschil minder groot wordt

afbeelding van Eric Swings
30/10/2015 - 02:07

hallo,

 

bedankt voor de antwoorden. Nee, de buis moet op de gevel, loopt van het gelijkvloers naar de 3de verdieping, dus kan enkel op de muur. ik zal het met hem eens hebben over deels inslijpen, maar ik ben blij te horen dat er geen gevaar is voor schimmel.

afbeelding van benn
30/10/2015 - 10:23

Ik vermoed dat de aannemer vooral bang is voor tijdverlies door prutswerkje. Nu, door te werken met platen van 4 en 9 cm lijkt me dit wel mee te vallen. Inslijpen echter zal nog veel meer tijd vragen. Gedeeltelijk inslijpen is dubbel werk.

afbeelding van Dirk2950
30/10/2015 - 12:00

onze aannemer voert het juist op die manier uit - stopcontact in de gevel bv (onder carport of terras) wordt met een buis op de muur naar beneden gebracht en daar doorgevoerd, leiding voor buitenkraan idem. Daarnaast en daar bovenop komt isolatie die dan in ons geval met crepi afgewerkt wordt. Onze architect heeft al verschillende huizen met die aannemer gebouwd en bevestigt dat het een goede oplossing is.

 

Nu lopen die leidingen bij ons wel naar binnen toe en zijn ze niet open naar buiten. Als je telenetbuis bedoeld is om de kabels van je ene buur naar je andere buur te laten lopen zoals in rijwoningen of HOB vaak gebeurt, is die open aan beide kanten en kan er dus koude lucht in, die dan achter je isolatie tegen de gevel langsloopt. Ik kan me voorstellen dat het in dat geval beter zou zijn om minstens een deel isolatie achter de buis te houden.

afbeelding van Eric Swings
31/10/2015 - 09:50

Het lijkt me inderdaad meer een kwestie van meer werk te vermijden dan echte problemen te voorkomen :-) de buis zal volledig in de isolatie zitten, dus er komt geen koude lucht door. dan zal er dus blijkbaar geen probleem zijn ....ik ben er nu gerust in.

 

Alvast hartelijk bedankt voor alle antwoorden!

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.