waarop letten bij het vervangen van ramen | Ecobouwers.be

U bent hier

waarop letten bij het vervangen van ramen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van marc g
28/04/2006 - 14:12

Ik heb onlangs een alleenstaande woning gekocht waarin aluminium ramen zitten met dubbel glas. De ramen dateren echter van 1974 en er zal dus waarschijnlijk geen isolerende laag tussen zitten.
Ik overweeg om deze te laten vervangen door superisolerend glas met nieuwe alu-profielen.
Waar moet ik speciaal op letten? Zijn er merken die goed zijn en betaalbaar of welke zijn te mijden,..

Of moet ik eerder voor houten ramen kiezen? Hierbij wens ik echter wel een modern uitzicht te behouden (dus fijne profielen)

Alvast bedankt voor alle tips
Marc

7 Reacties

Reacties

afbeelding van radsimluk
28/04/2006 - 15:14

Hallo,

Heeft er iemand weet van verschil in kwaliteit van glas tussen GLAVERBEL en Saint Gobain. bij het schoonmaken merk je naar verluidt verschil.

Groeten,
Rachid

afbeelding van Hans Delannoye
28/04/2006 - 17:17

Marc

Neem een profiel met een zo laag mogelijke U-waarde, accepteer niks dat hoger zit dan 2.5 W/m²K, met hout blijf je daar altijd een stuk onder. Voor het glas minstens 1.1 W/m²K.

Hans

afbeelding van Hans Delannoye
28/04/2006 - 17:19

Rachid

Er zullen zeker verschillen zijn, maar ook binnen elk merk heb je een hele resem type's. Verder bestaat er ook zogenaamd zelfreinigend glas, dat is merkelijk makkelijker schoon te maken.

Hans

afbeelding van marc g
29/04/2006 - 20:48

Heeft de dikte van het profiel een effect op de isolatie? Logischer wijze zou ik denken - hoe dikker hoe beter, maar is dit ook zo voor alu profielen, of zijn daar meestal de binnenruimten (luchtkamers) vergelijkbaar zodat de dikte niet veel uitmaakt?
Zijn ramen van Alucotec aan te raden? Belisol?Engels?

Marc

afbeelding van geert deurinck-1
02/05/2006 - 08:37

Beste,

bij ons werden er voor de nieuwe ramen PUR-profielen gebruikt. Geen slecht woord daarover, integendeel, maar... het probleem situeert zich bij ons ter hoogte van de (VEEEL te koude) glaslatten. Aan alle ramen een fameuze lijnkoudebrug, met als gevolg veel warmteverlies en condens tijdens de wintermaanden. Jammer!!!

Als ik 1 ding mag aanraden: vraag referenties op van de fabrikant die je wenst te gebruiken en ga (tijdens de wintermaanden) eens ter plaatse kijken

Grtz,
Geert

afbeelding van luc v-3
04/05/2006 - 00:02
Luc

Met alu ramen ga je zeker niet de beste isolatiescore halen.
PVC met meervoudige kamers zou het beste scoren, maar heeft dan weer zijn nadelen op o.a.ecologisch vlak.
Je kan ook kiezen voor houten ramen met een alu profiel ervoor. Zo heb je een goed isolerend kader, behoud je een strakke lijn, en ben je ontslagen van het om de zoveel jaar terugkerend schilderkarwei. Op de website van bv. Moderne Bauelemente kan je voorbeelden zien, maar er zijn nog andere merken. Te vinden in andere vraagstaarten op dit forum.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.