waarom stille toevoer nodig bij regenwaterput? | Ecobouwers.be

U bent hier

waarom stille toevoer nodig bij regenwaterput?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van 2strokeheatpump
11/01/2011 - 07:26

Na wat lezen op dit forum over regenwater en douches las ik tussen de lijnen dat een stille toevoer nodig is voor de ontwikkeling van de bacteriën in de regenwaterput. (enfin, dat denk ik te begrijpen tussen de lijnen van de andere topics)
Maar waarom moet dat zo?

Bij mij is het dus blijkbaar niet goed en klettert het water van boven op de waterspiegel van de put.
Ik dacht dat dit extra zuurstof gaf en de bacteriën stimuleerde zich beter te ontwikkelen zoals in mijn biostationnetje met beluchter wat verderop onder de grond. (om mijn vuil water in de beek te mogen lozen.)

Waarom is dit fout?

1 Reactie

Reacties

afbeelding van Hans Delannoye
11/01/2011 - 07:56

dat heeft niks te maken met bacteriën etc, maar om te vermijden dat het bezinksel dat zich onvermijdelijk op de bodem zet  bij lage waterstand omgewoeld wordt en tijdelijk je hele regenput troebel maakt.  kost ook quasi niks, en is heel effectief, je water blijft veel properder.

hans d

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.