Waarmee sleuven opvullen die gemaakt zijn perinsul stenen (foamglas)? | Ecobouwers.be

U bent hier

Waarmee sleuven opvullen die gemaakt zijn perinsul stenen (foamglas)?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Peter W.
16/03/2013 - 21:32

Hallo,

ik ben volop bezig met het schijven van technische leidingen en spijtig genoeg moet ik ook door perinsul stenen. Later moet ik het geheel weer opvullen maar met cement van beneden naar boven is denk ik not done!

met welk materiaal kan ik dus de weggenomen stukken perinsul weer opvullen om opnieuw de thermische onderbreking en vocht werende eigenschappen te bekomen.

alvast bedankt,

Peter

5 Reacties

Reacties

afbeelding van Rudy Martens
16/03/2013 - 22:46

Ik zou het doen met Parafill van DL Chemicals uit Waregem (vind je wel via Google...). Dat is een acrylmastiek op waterbasis gevuld met microscopische glazen bolletjes. Dan ga je zeker in de buurt komen van de isolatiewaarde van de Perinsol.

Het zal alleszins een betere isolatie waarde geven dan dat je zou opvullen met een 100% cement of gips-systeem.

 

afbeelding van walter-8
17/03/2013 - 20:19

persinsul is maar 5cm hoog?  Ik zou gewoon zien dat je niet te veel materiaal uit de perinsul wegneemt; desnoods met de hand kappen.  Dan is het niet meer 'opvullen', maar enkel afdekken.  Dan is er dus geen probleem meer met verlies van isolatiewaarde. 

Of zie ik iets over het hoofd en heb je wel een reden om veel volume te moeten opvullen?

Walter

afbeelding van Peter W.
18/03/2013 - 19:56

Perinsul is 10 hoog en op sommige plaatsen lopen er vijf leidingen naast elkaar, dus best al een grote opening om gewoon zo te laten, bovendien moet er nog een chappe gegoten bovenop de vloerverwarming, de kans bestaat dat enkele sleuven zouden vollopen...

afbeelding van pfft
18/03/2013 - 20:57

Beste

ik heb hier het zelfde probleem, mijn "oplossing" is om deze op te vullen met vocht werende mortel, en dit omdat de Perinsul ook dient als vocht scherm. Die paar vierkante cm koudebrug gaan het verschil niet maken, een vochtige plek wel.

eddy

afbeelding van Rudy Martens
18/03/2013 - 21:46

Ik vind het wel raar dat je juist op die plaats leidingdoorvoer hebt. Kon dat niet op een andere plaat (eronder of erboven?).

Als je in dit geval persé moet kiezen tussen een koudebrug en een vochtplek dan zou ik met zo'n zakje snelafbinde waterdichte cement de gaten opvullen (kan je kopen in zakjes van 5kg bij de meeste handelaars in  bouwmaterialen).

Dan ben je toch 100% zeker dat je op die plaats geen vochtdoorslag kan bekomen.

Ook omdat die constructieve plaats niet in directe verbinding staat met je leefruimte en je dus zowieso op die plaats geen condensvocht kan verwachten.

En zoals Eddy in de vorige repliek ook vermelde, "het is inderdaad een beperkte plaats".

 

 

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.